Ημερίδα για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών και το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο των Δημάρχων, σας προσκαλεί την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 στις 9:00 π.μ., στην ημερίδα με τίτλο «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Ξενοφώντας»στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο – Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και της 2ης Αttica Green Expo.

Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο διαπρεπής ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός.

Στο συνέδριο θα αναλυθούν από επιστήμονες και ειδικούς το θέμα της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και οι ενέργειες που μπορούν να περιορίσουν τις συνέπειες του φαινομένου. Εκπρόσωποι από τους φορείς χρηματοδότησης (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο), θα παρουσιάσουν τρόπους χρηματοδότησης και σχετικές δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή σε επίπεδο Δήμων. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές και θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό εργαστήριο με στόχο την αποτύπωση των προτάσεων των φορέων και των Δήμων που θα συμμετάσχουν.