Ξεκινάει σήμερα η Attica Green Expo

Ανοίγει τις πύλες της σήμερα 24 Μαίου στο κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου, η Εκθεση για την Πράσινη Κυκλική Οικονομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Attica Green Expot.

Η έκθεση θα διαρκέσει τέσσερεις μέρες μέχρι τις 27 Μαϊου με Ημερίδες, Workshops, περίπτερα, αλλά και πολλές εκδηλώσεις και πολύ παιχνίδι για τα παιδιά και θα είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Η Attica Green Expo μετά την πρώτη επιτυχημένη παρουσία της στο ΜΕΤΡΟ του Συντάγματος φέτος μεγαλώνει και φιλοξενείται στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου TAE KWON DO.
Η 2η Attica Green Expo είναι το μεγάλο Eco Μeet της χώρας και έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους πολίτες και κυρίως τη νέα γενιά με τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πράσινης οικονομίας και του περιβάλλοντος.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 80 εκθέτες.
Δήμοι από όλη την Ελλάδα, η Περιφέρεια Αττικής, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς από τους τομείς της οικονομίας και του περιβάλλοντος καθώς και συστήματα ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο της φετινής Attica Green Expo πραγματοποιείται και το επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διοργανώνουν από κοινού η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης « Κλεισθένης», η Forum Training & Consulting και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.
Στόχος είναι, οι επισκέπτες μας να αντιληφθούν τις σημαντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, να δουν από κοντά τρόπους προστασίας και μείωσης του προσωπικού μας περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ειδικότερα, οι μαθητές και τα παιδιά όλων των ηλικιών θα μάθουν παίζοντας, θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά ειδικά διαμορφωμένα, περιβαλλοντικά προγράμματα με διαδραστικό χαρακτήρα και θα γνωρίσουν τον « ΦΥΛΛΟ».
Ο «ΦΥΛΛΟΣ», η μασκότ της έκθεσης, μαζί με τους μικρούς μας επισκέπτες θα περιηγηθούν στο Luna Park Ανακύκλωσης, στο Χωριό Περιβάλλοντος, θα παίξουν στο Survivor Ανακύκλωσης, θα παρακολουθήσουν θεατρικά και άλλα δρώμενα ενώ παράλληλα, θα πάρουν πολλά και πρωτότυπα δώρα.
Η 2η Attica Green Expo τελεί υπό την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπό την αιγίδα τεσσάρων Υπουργείων (Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Υποδομών & Μεταφορών), της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, της Περιφέρειας Αττικής, της ΚΕΔΕ, του Πράσινου Ταμείου και του ΕΟΤ.
Επίσης, η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα και του Ε.Ο.Ε.Σ. Εύξεινη Πόλη, της Ένωσης «Κλεισθένης», της ΕΕΔΣΑ και της ΕΑΕΤΕ.

Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν πάνω από 20.000 επισκέπτες.
10 .000 παιδιά που θα βιώσουν διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.

Θα έχουν περίπτερα πάνω από 90 έκθετες.
Θα διοργανωθούν 20 θεματικές συζητήσεις
και 3 Ημερίδες.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί και το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΈΝΗΣ»

Μεταξύ άλλων διοργανώνεται η Επιστημονική Ημερίδα ‘ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ’ σε συνεργασία με τους Εμπειρογνώμονες του Ηλεκτρονικού Περιοδικού «πρΟΤΑση»
Το Σάββατο 27 Μαϊου
Εργασίες Ημερίδας: 10:00-14:00, Χώρος Υλοποίησης ‘Αίθουσα Πυθαγόρας ΙΙ’, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Tae Kwon Do, Λεωφόρος Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο.
Τα συμπεράσμα της Ημερίδας θα ανακοινώσει ο διευθυντής του myota.gr Χάρης Κουγιουμτζόπουλος.

Επίσης ο κ. Κουγιουμτζόπουλος θα συντονίσει την εκδήλωση 5 ΧΡΟΝΙΑ CIVINET GREECE – CYPRUS, ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ (Διεθνείς & Εθνικές Καλές Πρακτικές)΄, που διοργανώνεται από το CIVINET GREECE – CYPRUS, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, στις 24 Μαΐου 2023, στο TAE KWON DO, Παλαιό Φάληρο.
Εργασίες Ημερίδας: 09:00-17:00, Συνεδριακός Χώρος ‘Καποδίστριας’.

Θα μιλήσει στην Ψηφιακή Επιστημονικής Εσπερίδα, με θέμα: ‘ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ 2023’ (Νομοθεσία, Διοικητικά & Οικονομικά Προαπαιτούμενα, Διαδικασίες), στο πλαίσιο του Συνεδρίου του ”ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ”.
Το Συνέδριο αποτελεί, παράλληλα, την 4η Ετήσια Συνάντηση Στελεχών Οικονομικών Υπηρεσιών, των 332 Δήμων της χώρας, που συμμετέχουν στο «Εθνικό Δίκτυο Τεχνογνωσίας & Επικοινωνίας Στελεχών Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ – Δίκτυο Ξενοφών».
Πέμπτη 25 Μαίου.

Και τέλος θα μιλήσει και στο 5ο Θεματολογικό εργαστήριο με θέμα τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στον Χώρο «ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ» την Πέμπτη 25 Μαίου από τις 9 μέχρι τις 13:00.