Βράβευση του Επίτιμου Δημάρχου Παπάγου και Παπάγου – Χολαργού Υποναυάρχου ε.α. Βασίλειου Ξύδη ΠΝ

Την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ», ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βράβευσε τον Επίτιμο Δήμαρχο Παπάγου και Επίτιμο Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού Υποναύαρχο ε.α. Βασίλειο Ξύδη ΠΝ για την μεγάλη συνεισφορά του στην εδραίωση της αγαστής, ουσιαστικής και πολυεπίπεδης συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά την διάρκεια της μακράς και επιτυχημένης αυτοδιοικητικής του πορείας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι το έργο που σχετίζεται άμεσα με τις Ένοπλες Δυνάμεις, και το οποίο υλοποιήθηκε από τον Υποναύαρχο ε.α. Βασίλειο Ξύδη ΠΝ κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Δημάρχου, καταδεικνύει περίτρανα το ήθος και το φρόνημά του.
Επισήμανε ότι υπηρετώντας με πίστη, αφοσίωση και δημιουργικότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταποκρίθηκε στο πανάρχαιο και αξεπέραστο πρότυπο του ενεργού Πολίτη-Οπλίτη, επιδεικνύοντας εμπράκτως και με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την μεγάλη φιλοπατρία του.

O κ. Ξύδης ήταν ο πρώτος Δήμαρχος του ενοποιημένου Δήμου Παπάγου Χολαργού (2011 – 2011) αφού εθήτευσε ως Δήμαρχος Παπάγου από το 1995 έως το 2011 και έχει αφήσει σε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους τις καλύτερες εντυπώσεις. Να σημειώσουμε και λόγω της επικαιρότητας ότι δρομολόγησε και πέτυχε την μείωση του συντελεστή δόμησης στην περιοχή του Παπάγου και άφησε ως παρακαταθήκη την διατήρηση της φυσιογνωμίας του προαστίου ως κηπούπολη.

Στην βράβευση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ και ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άννα Μαρία Τσικρικώνη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικής Ανάπτυξης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Νικόλαος Κουκής, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ειρήνη Βεντουζά – Παπανικολάου, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Λίλα Σουρανή καθώς και επίτιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με προσωπική του ανάρτηση στο favebooc o Στρατηγός Φλώρος σημειώνει:

Βράβευση στο #ΓΕΕΘΑ του Υποναυάρχου ε.α. Βασίλειου Ξύδη ΠΝ Επίτιμου Δημάρχου Παπάγου και Παπάγου-Χολαργού για την άοκνη συνεισφορά του, στην αγαστή, ουσιαστική και πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Υπηρετώντας με πίστη, αφοσίωση και δημιουργικότητα, ανταποκρίθηκε στο πανάρχαιο και αξεπέραστο πρότυπο του ενεργού Πολίτη-Οπλίτη, επιδεικνύοντας εμπράκτως και με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την μεγάλη φιλοπατρία του.
Τα έργα του μιλάνε από μόνα τους!
Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας!