Εκδόθηκε το τελευταίο Green Deal Funding Alert

Εκδόθηκε το τελευταίο Green Deal Funding Alert που είναι το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της Γραμματείας της εκστρατείας του Green Deal Going Local για τις ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα. Σε αυτή την έκδοση υπάρχουν 3 προγράμματα που προσφέρουν οικονομική υποστήριξη, ευκαιρίες μάθησης και βοήθεια για έργα σε ευρωπαϊκές Δήμους και Περιφέρειες.

Οικονομική Υποστήριξη: 60 000 € επιχορήγηση για 70 ΟΤΑ
Το European City Facility χρηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας επενδυτικής ιδέας (συμπεριλαμβανομένων μελετών σκοπιμότητας, αναλύσεων αγοράς, ενδιαφερομένων, νομικών, οικονομικών, χρηματοοικονομικών και κινδύνων) με πάγια επιχορήγηση 60 000 € για κάθε δικαιούχο. Η πρόσκληση που βρίσκεται σε εξέλιξη στοχεύει στη χρηματοδότηση 70 δικαιούχων.

Προθεσμία: 30 Ιουνίου 2023 στις 17:00 CET (Βρυξέλλες).

Δείτε εδώ τον έλεγχο καταλληλότητας EUCF για να επαληθεύσετε εάν η τοπική σας αρχή είναι επιλέξιμη για την υποστήριξη EUCF.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσκληση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πρόγραμμα Net Zero Twinning: Ανοιχτή πρόσκληση για αδελοφοποιημένες πόλεις για την επιτάχυνση της κλιματικής ουδετερότητας.

Θέλετε να μάθετε από την εμπειρία των πιλοτικών πόλεων του NetZeroCities;

Εγγραφείτε τώρα στο εξατομικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης 20 μηνών και συνδεθείτε με τους πιλοτικούς δήμους NetZeroCities. Οι επιλεγμένες Δίδυμες Πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από τις καινοτόμες δραστηριότητες που προωθούνται από τις Πιλοτικές Πόλεις μέσω 3 ενοτήτων που διευκολύνονται: Ξεκινώντας, Συν-δημιουργία και Κεφαλαιοποίηση.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση : Ανοιχτή σε οποιονδήποτε δήμο, επιλεγμένο ή όχι ως μία από τις 100+12 πόλεις.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών για την πρόσκληση και των κριτηρίων επιλεξιμότητας στη σελίδα του Προγράμματος αδελφοποίησης.

Προθεσμία: 30 Ιουνίου 2023.

Κυκλική Οικονομία: Ευκαιρίες Βοήθειας Έργου

Το Circular Invest και το DEFINITE-CCRI προσφέρουν δωρεάν βοήθεια για την ανάπτυξη έργων και για την υποστήριξη της υλοποίησης έργων κυκλικής οικονομίας σε ευρωπαϊκούς δήμους και περιφέρειες. Επιλεγμένες Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές θα επωφεληθούν από μια προσαρμοσμένη υποστήριξη καθοδήγησης για την ανάπτυξη έργων κυκλικής οικονομίας με δυνατότητα τραπεζικής υποστήριξης.

Προθεσμία: 30 Ιουνίου 2023.

Δυνατότητα ερωτήεων:

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την ομάδα Green Deal στο [email protected].

Αν χάσατε την έκδοση του προηγούμενου μήνα των Ειδοποιήσεων Χρηματοδότησης – μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.

Γραμματεία εκστρατείας Green Deal Going.