Ανακοίνωση ΠΟΕ ΟΤΑ για τις πυρκαγιές

Τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές μέρες, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα, που είτε συνεχίζουν και μαίνονται, όπως στο Λουτράκι, τα Δερβενοχώρια και τη Μάνδρα, είτε κατασβήστηκαν, όπως στην Ανατολική Αττική, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την συμπαράσταση της στους πολίτες που δοκιμάζονται, αλλά και τη στήριξη, την αλληλεγγύη και τις ευχαριστίες της στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνέδραμαν και συνδράμουν στο τιτάνιο έργο της αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
Οι εργαζόμενοι των Δήμων, εντός των οποίων ή πλησίον αυτών που έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, από την πρώτη στιγμή, με αυταπάρνηση και υψηλό το αίσθημα της προσφοράς στο συνάνθρωπο τους, όπως και της προστασίας των δασών μας, δίνουν τη δική τους «μάχη» πλάι στις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να τιθασεύσουν τις φλόγες και να σβήσουν τις φωτιές. Το κάνουν με τα λιγοστά μέσα πυροπροστασίας που διαθέτουν, και πολλές φορές με κίνδυνο τις ζωές τους, αλλά με γνώμονα πώς κανείς πολίτης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θέλει να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που με τα όποια μέσα διαθέτουν και από όποιο πόστο, προσφέρουν άοκνα τις υπηρεσίες τους για να προστατεύσουν τους πολίτες και να σώσουν περιουσίες. Θα συνεχίσουν να το κάνουν, όπως τόσα χρόνια πράττουν με ανιδιοτέλεια και πιστεύω, τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών. Γιατί σε τέτοιες κρίσιμες για τη χώρα καταστάσεις η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι… απούσα.