Διπλάσιο αριθμό σχολικών καθαριστριών προσλαμβάνει το Χαλάνδρι

Στην πρόσληψη 61 σχολικών καθαριστριών, για τη χρονιά 2023- 2024, προχωρά ο Δήμος Χαλανδρίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ενέκρινε την εισήγηση της διοίκησης, για πρόσληψη 31 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής (τετράωρης) απασχόλησης.

Όπως επισημαίνει «ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από τον αριθμό όσων καλύπτει η δαπάνη του υπουργείου Εσωτερικών, βάσει των ανθρωποωρών που προέβλεπαν οι σχετικές διατάξεις. Το επιπλέον κόστος της μισθοδοσίας, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, θα καλυφθεί και φέτος, όπως και πέρσι, από τον δημοτικό προϋπολογισμό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Παράλληλα, προσθέτει ότι η πρόσληψη του επιπλέον προσωπικού κρίθηκε επιβεβλημένη, δεδομένου ότι 16 σχολεία της πόλης – 10 Δημοτικά και 6 Νηπιαγωγεία- λειτουργούν, λόγω διευρυμένου ωραρίου του ολοήμερου, έως τις 5.30 το απόγευμα.

«Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη στήριξη της λειτουργίας του δημόσιου σχολείου και θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε και να διεκδικούμε τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών, προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, διεκδικώντας, παράλληλα, από την Πολιτεία την κάλυψη της πρόσθετης δαπάνης», σχολίασε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.

Συνεχής φροντίδα για τα σχολεία της πόλης

Πέραν της πρόσληψης ικανού αριθμού σχολικών καθαριστριών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος:

– Υλοποιεί μια σειρά από κτιριακές παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης, ( εργασίες στεγάνωσης, ανακατασκευή χώρων υγιεινής, ανακαίνιση εσωτερικών χώρων,ελαιοχρωματισμούς εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και αποκατάσταση – διαμόρφωση προαυλίων).

– Έχει ενισχύσει με έκτακτες επιχορηγήσεις τις δύο σχολικές επιτροπές, προκειμένου να καλυφθεί το υπέρογκο ενεργειακό κόστος και οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Μόνο για το 2023, η επιπλέον επιχορήγηση του Δήμου προς τις σχολικές επιτροπές ξεπερνά τα 400.000 ευρώ.