Αναρτήθηκε το 45ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”

Το 45ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση” είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr

Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και το περιοδικό «πρΟΤΑση» συμμετείχαν στο Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Διεθνές Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών (IIAS) και η Σχολή Οικονομικών, Διοικητικών και Δημόσιων Πολιτικών (SEAPP) του Ινστιτούτου για Μεταπτυχιακές Σπουδές της Ντόχα, το οποίο έλαβε χώρα στη Ντόχα του Κατάρ, μεταξύ 6 και 9 Φεβρουαρίου 2023. Το Συνέδριο είχε ως επιστημονικό αντικείμενο: «Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική: Αναπτυξιακά Κράτη και Επαγγελματισμός της Δημόσιας Διοίκησης και της Δημόσιας Πολιτικής».

Οι δύο ομιλίες, οι οποίες στην γραπτή τους απόδοση παρουσιάζονται στο παρόν τεύχος του περιοδικού, αναπτύχθηκαν στο θεματικό εργαστήριο: «Blockchain και κυβερνήσεις».
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης μας παρουσιάζει τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διοίκηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τον τρόπο που μπορεί να ανακτήσει την ανθεκτικότητά της μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας «Blockchain ως Υπηρεσία».

Τα μέλη του περιοδικού «πρΟΤΑση» κα Μάχη Πατσιαβούρα και Κίμων Σιδηρόπουλος αναπτύσσουν τη θεωρία της «Decentralized Autonomous Governance- Employee Oriented Management», σκιαγραφώντας τη μεταβολή που μπορεί να έχει η οργάνωση της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού μέσω της τεχνολογίας Blockchain.

Ακολούθως, στο τρέχον τεύχος του περιοδικού, παρουσιάζονται η υπ’ αριθμ. 1071/ 2020 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με την αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων υποψηφίου δημάρχου κατά τον χρόνο διενέργειας των δημοτικών εκλογών, καθώς και η υπ’ αριθμ. 9/ 2023 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την οποία εκδόθηκε η Κατευθυντήρια Οδηγία 1/ 2023 για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων με σκοπό την επικοινωνία πολιτικού χαρακτήρα.

Το τεύχος κλείνει με την παράθεση δύο εγκύκλιων οδηγιών, αναφορικά με την ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους και τη χορήγηση της γονικής άδειας του άρθρου 28 του ν.4808/2021 σε σχολική καθαρίστρια.

Καλή σας ανάγνωση!

Θυμιζουμε ότι Εκδότης του περιοδικού είναι ο Υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών στο Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ κ. Κίμων Σιδηρόπουλος