Ανασκόπηση των Αυτοδιοικητικών Ειδήσεων της εβδομάδας 28/8 – 03/9/23

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε πολλες εγκυκλίους και οδηγίες περί των εκλογών καθώς 7 Σεπτεμβρίου μπαίνουμε στην Β’ Φάση της προεκλογικής περιόδου.

Η Εγκύκλιος λοιπόν 867 του Υπουργείου Εσωτερικών θυμίζει την υποχρέωση τήρησης τραπεζικών λογαριασμών για δαπάνες και έσοδα.

Προσοχή στο άνοιγμα ειδικού εκλογικού λογαριασμού. Η υποχρέωση τήρησης τραπεζικών λογαριασμών ισχύει και για τους υποψήφιους συμβούλους.

Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 γίνεται την 10η Σεπτεμβρίου 20236 σε δημόσια συνεδρίαση από το οικείο πρωτοδικείο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών στην σελίδα του με τις συχνές ερωτήσεις ανάρτησε τους περιορισμούς στις εμφανίσεις στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Το Υπουργείο Εσωτερικών άνοιξε και την πύλη «Διαφάνειας Εκλογικών Δαπανών Υποψηφίων και Συνδυασμών για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023»

Αναρτήθηκε και η εγκύκλιος για τον καθορισμό τεχνικών και διαδικαστικών ζητημάτων, σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της Κεντρικής Βάσης Δεδομένων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι οι συνδυασμοί μπορούν να ζητήσουν κωδικό πρόσβασης στην πύλη «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ» από την έναρξη της λειτουργίας της και το αργότερο μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασμών
https://www.myota.gr/2023/09/01/προσοχή-κωδικοί-πρόσβασης-στην-διαφά/
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 5244 Τεύχος Β’ 29 Αυγούστου 2023 ο Ορισμός μορφής και διαστάσεων ψηφοδελτίων δημοτικών εκλογών.

Βγήκε και επιχορήγηση 25 εκατομμύρια στους δήμους για το κόστος ενέργειας.

Όπως βγήκαν και 28 εκατομμύρια για τα σχολεία για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Δημοσιεύθηκε και η απόφαση με τις Ιδρύσεις, Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις, Υποβιβασμούς και Προαγωγές Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων 2023-2024.

Βγήκε και σε ΦΕΚ η αυθεντικοποίηση για τις δημοτικές εκλογές Ένα διαδικαστιό θέμα, πολύ σημαντικό όμως εκεί που θα υπάρξουν προβλήματα.

Το myota δημοσίευσε και άρθρο για την ασυμβατότητα του νόμου με τις οικονομικές συναλλαγές στα Social Media.

Αναρτήθηκε το 45ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”

Απάντηση στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» με τίτλο «Η ευθύνη των Δήμων» έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου.