Οι πρώτοι Δήμοι που συμμετέχουν στην εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και ο Δήμος Αλίμου ανακοίνωσαν ήδη ότι συμμετέχουν για ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που φέτος έχει ως κεντρική θεματική την ‘Εξοικονόμηση Ενέργειας’.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ανακοίνωσε πολλές και ποικίλες δράσεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου!

Δράσεις ευαισθητοποίησης, πληροφόρησης και ενσυναίσθησης προς τους ανθρώπους και το Περιβάλλον.

Δράσεις που μας παρακινούν να αλλάξουμε συνήθειες, να τρέχουμε λιγότερο με το αυτοκίνητό μας στους δρόμους, να ΜΗΝ σπαταλάμε την ενέργεια και το νερό άσκοπα, να επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης μέσα στην πόλη και να φροντίζουμε τη γειτονιά μας και τους συνανθρώπους μας!

Μια έξυπνη, πολύχρωμη και πανέμορφη εικαστική παρέμβαση Asphalt Art, θα σχεδιάσουν τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου με την καθοδήγηση και την επιμέλεια του διεθνούς φήμης εικαστικού δρόμου Soteur έξω από το σχολείο τους με στόχο την παρακίνηση των οδηγών για να μειώνουν ταχύτητα όταν οδηγούν έξω από αυτό.

και ακόμη:

Ένας μεγάλος ποδηλατικός γύρος στην πόλη, με μια στάση για πικ-νικ στον αγαπημένο μας Ασύρματο
Παρουσίαση των μελετών της ανέγερσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και της ανάπλασης του Ασυρμάτου και άλλων έργων προσβασιμότητας
Παιχνίδια με τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Πάρκο Οικογένειας
Συναυλία στον Ασύρματο “Εκτός κλίματος” – Outta Climate Festival με μουσική και χορό. Με πολλή jazz, πολύ rock και πολλά blues!
και πολλά πολλά ακόμη

Και ο Δήμος Αλίμου διοργανώνει για όλη την εβδομάδα δράσεις: