Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη

Το “Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη” ήταν το κεντρικό σύνθημα του 1ου Outta Climate Festival που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22/9 στον Άγιο Δημήτριο.

Ένα νέο Κλιματικό Φεστιβάλ που σχεδίασε και υλοποίησε η ομάδα του CIVINET Greece-Cyprus, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Jazz Solidarity Network και την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Μια γιορτή ειρηνικής διαμαρτυρίας, αλλά και αλληλεγγύης στους πληγέντες της Θεσσαλίας, που τίμησε με την παρουσία του η κοινωνική κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, όπως και άλλοι κοινωνικοί φορείς (ΠοδηλΑττική Κοινότητα, Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας, Μαμάδες στο δρόμο & φίλοι, Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, Κοινότητα Χρηστών Ηλεκτρικών Πατινιών κ.α.).

Το φεστιβάλ ξεκίνησε νωρίς το πρωί στην οδό Τατάκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου με την συμμετοχή των μαθητών του 1ου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου, και την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης εικαστικού SOTEUR, σχεδιάστηκε ένα πρωτότυπο Mural στην άσφαλτο της οδού, μήκους 30 μέτρων και επιφάνειας περίπου 100 τ.μ., μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα!

Σε έναν κατηφορικό δρόμο με υψηλές ταχύτητες αυτοκινήτων που οδηγεί σε μια κρίσιμη διάβαση του δικτύου πεζοδρόμων του Δήμου, η εικαστική αυτή παρέμβαση φιλοδοξεί να προσελκύσει την προσοχή των οδηγών, να τους κάνει να κόψουν ταχύτητα και να διασφαλίσει έτσι την ασφαλέστερη διέλευση των πεζών, μεταξύ αυτών και πολλών παιδιών. Μια μέθοδος που φέρνει το Δίκτυο CIVINET από την αμερικανική ήπειρο στην Ελλάδα, βασιζόμενο στην εμπειρία και στις τεχνικές οδηγίες του ιδρύματος Bloomberg.