Συνέντευξη από τον νεότερο δήμαρχο της Ελλάδας

Το 2014 ήταν ο νεότερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ελλάδας. Το 2019 έγινε ο νεότερος αντιδήμαρχος και στις 15 Οκτωβρίου ο νεότερος Δήμαρχος.
Ο Δημήτρης Παπαχρήστου, Δήμαρχος Σαρωνικού, μιλάει στην κάμερα του myota.gr και στον δημοσιογράφο Χάρη Κουγιουμτζόπουλο για τις πρώτες προτεραιότητές του, τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει με το που θα αναλάβει από 1η Ιανουρίου, αλλά και τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς του.

Ο κ. Παπαχρήστου βάζει τρεις άξονες (Πράσινα σημεία για κλαδέματα, Ενίσχυση εξοπλισμού, ευέλικτα συνεργεία) για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας καθώς ο δήμος του ως τουριστικός αντιμετωπίζει μια μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ της παραγωγής και των αναγκών του Χειμώνα και του Καλοκαιριού.
Βάζει στόχο να λύσει και το πρόβλημα της αποχέτευσης με διάχυση σε δύο ΚΕΛ Κορωπίου και Παιανίας.

Και τέλος έχει στην σκέψη του την εξέλιξη της πόλης. Με τους συνεργάτες του όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, έκανε swot ανάλυση και εντόπισε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες, τα αδύναμα σημεία και τις απειλές. Ο Δήμος Σαρωνικού είναι μια ραγδαία εξελισσόμενη περιοχή που δέχεται μεγάλη πίεση από τον οικιστικό της Αθήνας με την μετατροπή των εξωχικών κατοικιών σε μόνιμες. Είναι μια διάσταση που χρειάζεται προσοχή για να δημιουργηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες υποδομές έτσι ώστε ο Δήμος Σαρωνικού να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του.
Η γειτνίαση του με το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αποτελεί μια πρόκληση. Δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης του τουρισμού τράνζιτ.

Ο κ. Παπαχρήστου μπαίνει με όραμα και όρεξη στο νέο του ταξίδι.
Δείτε το video της συνέντευξης