Διεξαγωγή εκπαιδευτικού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM), που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα, με συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για το Deployable Capacities Course (DCC), ένα από τα βασικά προγράμματα εκπαίδευσης για την κατάρτιση στελεχών Πολιτικής Προστασίας από όλη την Ευρώπη, προκειμένου ως μέλη των ομάδων τους, να είναι έτοιμα να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε αποστολή στο πλαίσιο του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης.

Το πενθήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 19 στελέχη Πολιτικής Προστασίας από Αυστρία, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα έρχεται σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος Operational Deployment Course (ODC) στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου στη χώρα μας.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης υλοποιούνται με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, μέσω της κοινοπραξίας TVC, στην οποία η Ελλάδα μετέχει ως εταίρος μέσω του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από κοινού με 18 ακόμη χώρες και φορείς.