Ευρωπαϊκή Eβδομάδα μείωσης των αποβλήτων

Με το σύνθημα «Σκέψου Αειφορία – Μείωσε Συσκευασία» ο ΕΟΑΝ κάλεσε του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημόσιους φορείς, ΜΚΟ και Ενώσεις Πολιτών, Επιχειρήσεις κα συλλογικά συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ευαισθητοποιημένους πολίτες να συμμετάσχουν στην Ευρωπαΐκή Εβδομάδα μειώσεις αποβλήτων (ΕWWR), τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια του είδους.

Ο EOAN εθνικός συντονιστής των δράσεων για την πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων που υλοποιούνται μέσω της ευρωπαϊκής πλατφόρμας www.ewwr.eu. Aρκετές από αυτές τις δράσεις διακρίθηκαν και βραβεύτηκα τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό στο διάστημα μεταξύ 18 έως 26 Νοεμβρίου 2023 θα διοργανωθούν ημερίδες, εκθέσεις, διαγωνισμοί, ενημερώσεις ή δρωμένα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού στην πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων και τη μείωση της σκευασίες για τα προϊόντα για ένα κόσμο με λιγότερα απόβλητα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να οργανώσουν συγκεκριμένη δράση η οποία θα εστιάζει το τρίπτυχο «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση Reduce – Reuse – Recycle) κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής εβδομάδας 18 έως 26 Νοεμβρίου 2023 H ΕWWR 2023 εστιάζει στην επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του αντίκτυπου στο περιβάλλον των αποβλήτων συσκευασίες των προϊόντων – 80.000.000 t απόβλητα για το 2020 μόνο στην Ευρώπη, όγκος που έχει αυξηθεί κατά 20% τα τελευταία 10 χρόνια.

To 2022 πραγματοποιήθηκαν 92 δράσεις