Ενημέρωση για την έκδοση του νέου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού πρΟΤΑση

Αγαπητές Αναγνώστριες και Αγαπητοί Αναγνώστες,
στις 11 Φεβρουαρίου 2014 άρχισε την παραγωγική λειτουργία του ο ιστότοπος www.diaplous-autodioikisi.gr με σκοπό να αποτελέσει το μέσο έκφρασης των υπαλλήλων που εργάζονται σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις 25 Οκτωβρίου 2023 άρχισε την παραγωγική λειτουργία του ο ανανεωμένος ιστότοπος www.diaplous-autodioikisi.gr με σκοπό να παρουσιάσει (Διοικητική Θεωρία και Πράξη, https://diaplous-autodioikisi.gr/dioikitiki-theoria-kai-praxi/), να φανταστεί (Οι Κιχώτες του Πολιτικού, https://diaplous-autodioikisi.gr/oi-kichotes-toy-politikoy/) και να προτείνει (περιοδικό «πρΟΤΑση», https://diaplous-autodioikisi.gr/ilektroniko-periodiko-protasi/) μια άλλη οπτική για τον τρόπο οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στους τομείς ενδιαφέροντος των μελών του ιστοτόπου προστέθηκαν οι εκδόσεις (https://diaplous-autodioikisi.gr/quixote-cat/ekdoseis/) και οι μεταφράσεις (https://diaplous-autodioikisi.gr/quixote-cat/metafraseis/) βιβλίων και κειμένων που αποτελούν είτε αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με ερευνητικά κέντρα (όπως το Ash Center For Democratic Governance and Innovation, Harvard Kennedy School, https://diaplous-autodioikisi.gr/quixote-cat/metafraseis/) είτε πρωτότυπες εργασίες συναδέλφων (https://diaplous-autodioikisi.gr/quixote-cat/ekdoseis/). Επίσης, δημιουργήθηκαν ειδικές κατηγορίες για την καινοτομία (https://diaplous-autodioikisi.gr/kainotomia/) και τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά εργαλεία (https://diaplous-autodioikisi.gr/growth/), ως αποτέλεσμα των συνεργασιών μας με ερευνητές και ειδικούς των αντίστοιχων πεδίων.

Στο παρόν 47 τεύχος του περιοδικού «πρΟΤΑση» παρουσιάζονται άρθρα, που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή περιοδικά, με αντικείμενο έρευνας τις νέες τεχνολογίες, όπως και η σχετική παρουσιαζόμενη νομολογία, αναφέρεται και αυτή στη χρήση των νέων τεχνολογιών από τη δημόσια διοίκηση. Το ηλεκτρονικό περιοδικό «πρΟΤΑση» (https://diaplous-autodioikisi.gr/ilektroniko-periodiko-protasi/) συνεχίζει την παρουσίαση άρθρων, νομολογία και διοικητικών εγγράφων που απευθύνονται σε μια συνεχώς εξελισσόμενης και επιστημονική δημόσια διοίκηση.

Σας προσκαλούμε, ως συνεπιβάτες, στο νέο διάπλου των αυτοδιοικητικών θεμάτων να συμμετέχετε σε οποιοδήποτε εγχείρημα καλύπτει τα ενδιαφέροντά σας και τη δημιουργικότητά σας, όπως και να προτείνετε νέους τομείς έρευνας ή να μας υποβάλλετε τις παρατηρήσεις σας για τη βελτίωση του ιστότοπου!

Με εκτίμηση,
Κίμων Σιδηρόπουλος
εκδότης