Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 13-19 Νοεμβρίου

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα οι ενημερωτικές διημερίδες της ΚΕΔΕ. Φέτος θα πραγματοποιηθούν έξι συνολικά ενημερωτικές διημερίδες. Διαβάστε το πρόγραμμα.

Βγήκε σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία με αλλαγές στα Τοπικά Σχέδια.

Η Ένωση Δημάρχων Αττικής και η Π.Ε.Δ.Α. διοργανώνουν τα «10α ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.

Βγήκε νέα έκτακτη χρηματοδότηση 13,8 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Πραγματοποιήθηκε η Ευρωπαϊκή Eβδομάδα μείωσης των αποβλήτων.

Η απεργία των μηχανικών του δημοσίου αναδεικνύει το πρόβλημα της υποστελέχωσης ΥΔΟΜ και Δήμων.

Με Απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας διενέργειας επιτόπιων ελέγχων σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία και διεξαγωγής αθλητικών διοργανώσεων αυτών, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του νόμου 4809/2021 για τον έλεγχο των αθλητικών φορέων.

Στα 189 δις κατέληξε η συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2024 μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια είδηση που αφορά σε σημαντικό βαθμό της Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι Ευρωπαϊκές πόλεις, Περιφέρειες και οι Δήμοι που επιθυμούν να επιδείξουν, να μοιραστούν και να εμπλουτίσουν τη στρατηγική και την εμπειρία τους στην προώθηση της δημιουργίας, της καινοτομίας και της ανάπτυξης των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση 2025 του βραβείου της Ευρωπαϊκής Επιχειρηματικής Περιφέρειας (EER).

Μεγάλες χρηματοδοτήσεις αναμένονται στον τομέα της Διαλειτουργικής Διακυβέρνησης καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί σχετική νομοθετική πρόταση για πιο αποτελεσματικές online δημόσιες υπηρεσίες.

Θυμίζουμε ότι στην σελίδα μας ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για τις καλές πρακτικεέ και καινοτόμες πρωτοβουλίες δήμων.

Οσοι επιθυμούν να λαμβάνουν το ενμερωτικό News Letter του myota.gr για να μην χάνουν τις σημαντικές ειδήσεις της Αυτοδιοίκησης μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ.