Γιατροί της «Ανοικτής Αγκαλιάς» στο 12ο Νηπιαγωγείο Καματερού

Μια πολύ καλή πρακτική καθώς η πρόληψη και η διάγνωση είναι η βέλτιστη μέθοδος στην προαγωγή της υγείας. Ασθένειες και παθήσεις που μπορούν να θεραπευτούν με μια πολύ μικρή θεραπεία και δαπάνη, αργότερα μπορεί να αποδειχθούν Γολγοθάς. Και είναι μια από τις σημαντικότερες προσφορές και αρμοδιότητα των δήμων.

Στην ομάδα ε) Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, των αρμοδιοτήτων του άρθρου 75 του νόμου 3463/2006 προβλέπονται πολλές δράσεις και προγράμματα για τους Δήμους στην κατεύθυνση της προαγωγής την υγείας και της πρόληψης.

Καλή πρακτική λοιπόν του Δήμου Αγίων Αναργύρων όπου την επόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου θα εγκατασταθεί ένα μικρό παιδιατρικό νοσοκομείο στο 12ο Νηπιαγωγείο Καματερού. Συγκεκριμένα, οι γιατροί της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» θα βρεθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων που θα παραχωρηθεί εκείνη την ημέρα για να εξεταστούν ενδελεχώς τα παιδιά

Η Ανοιχτή Αγκαλιά είναι ένα σωματείο που απαρτίζεται από εξαιρετικούς γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στηριζόμενοι μόνο σε δωρεές σε κατοίκους παραμεθόριων περιοχών.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δεν πρόκειται για ιδιώτες γιατρούς διότι αυτό ενέχει πολλούς κινδύνους και ταλαιπωρία για τους γονείς.
Έτσι τα παιδιά τη Δευτέρα θα έχουν την ευκαιρία να εξεταστούν από 8 διαφορετικές ειδικότητες γιατρών.

Πρόκειται για επίσκεψη προσυμπτωματικού ελέγχου, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με τίτλο «υποστηρίζουμε τη ζωή».
Στην ανακοίνωση του Δήμου ορθώς επισημαίνεται:
• Προκειμένου να εξεταστούν τα παιδιά θα πρέπει να έχουν την άδεια των γονέων και να συνοδεύονται από τον δάσκαλό τους.
• Οι γονείς θα πρέπει να έχουν υπογράψει τη δήλωση συναίνεσης αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα.
• Για την ταχύτερη ροή του προγράμματος να έχουν συγκεντρωθεί όλα τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών ανά τάξη.

Δείτε εδώ την σελίδα των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής ¨Ανοιχτή Αγγαλιά»