Ανασκόπηση των κυριότερων Αυτοδιοικητικών ειδήσεων της εβδομάδας 4-10/12

Την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε το 49ο ενδιάμεσο συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Τον τόνο έδωσε με την εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος Ν. Τράκας περιγράφοντας ένα περιβάλλον αποικιοκρατίας και τονίζοντας την ανάγκη για κινητοποιήσεις.

Σε συνέχεια των αποφάσεων του Συνεδρίου προκηρύχθηκε 24ΩΡΗ Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκεμβρίου.

Ενόψει των Δημαιρεσιών στους δήμος 2 Ιανουαρίου το myota.gr δημοσίευσε σχετικό άρθρο.

Βγήκαν και αρκετές χρηματοδοτήσεις για τους δήμους:
η 12 δόση ΚΑΠ του 2023.
21 εκατομμύρια στους Δήμους από το ΤΑΠ.
31 εκατομμύρια από το τέλος διαφήμισης
15 εκ. ευρώ για στείρωση αδέσποτων ζώων από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Την πρόταση της ΚΕΔΕ για ένα «Πολυδιάστατο Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης για την Αποκέντρωση και την Αυτοδιοίκηση», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου στην ενημερωτική διημερίδα στα Γιάννενα.

Επίσης γνωστοποίησε την πρόσκληση της ΚΕΔΕ σε διαβούλευση από την υπουργό Εσωτερικών.

Οδηγίες εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για την πληρωμή των εργαζομένων και τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του Νομικών Προσώπων που καταργούνται.

To ΥΠ.ΑΝ.Ε εξέδωσε πρόσκληση αρ 1626 για Δήμους και Περιφέρειας για Ενεργειακές Κοινότητες.

Η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, έθεσε σε εφαρμογή το Αποθετήριο Πρακτικών Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα (Α.Π.Κ.Δ.Τ.) της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος συζητήθηκε και ψηφίστηκε επί της αρχής, το Σχέδιο Νόμου: «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις». Το myota.gr δημοσίευσε την ομιλία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλια.

Θυμίζουμε ότι καθημερινά μπορείτε να παρακολουθείτε τις καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες των δήμων στην σελιδα μας ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

Επίσης όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν το news Letter το myota μπορούν να καταχωρήσουνε το e.mail τους εδώ