Έρευνα: Ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις

Ποια πόλη είναι η πιο καθαρή ή η ασφαλέστερη; Σε ποια πόλη είναι εύκολο να βρεις δουλειά ή σπίτι; Ποια πόλη έχει τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες ή ποιότητα αέρα;
Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα μπορείτε να βρείτε στην τελευταία Έκθεση για την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις, 2020. H έκθεση συνοψίζει τα αποτελέσματα της 5ης έρευνας για τις ευρωπαϊκές πόλεις, η οποία καλύπτει 83 πόλεις και πραγματοποιήθηκε το 2019.

Η νέα έρευνα για την ποιότητα ζωής στις ευρωπαϊκές πόλεις παρέχει μια μοναδική εικόνα της ζωής στην πόλη. Συγκεντρώνει τις εμπειρίες και τις απόψεις των κατοίκων των πόλεων σε όλη την Ευρώπη. Δείχνει ότι οι άνθρωποι που ζουν στις βόρειες πόλεις της ΕΕ είναι οι πιο ικανοποιημένοι με την πόλη τους, αλλά η ικανοποίηση στις πόλεις της ανατολικής ΕΕ αυξάνεται ολοένα και πιο γρήγορα. Οι άνθρωποι που ζουν στις μεγάλες πόλεις είναι πιο ικανοποιημένοι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά όσοι ζουν σε μικρότερες πόλεις αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν περπατούν μόνοι τους τη νύχτα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η πόλη τους είναι ένα καλό μέρος για τις μειονότητες, αλλά σε ορισμένες πόλεις λιγότεροι από τους μισούς κατοίκους πιστεύουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Για πρώτη φορά, η έρευνα περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με την ποιότητα της διοίκησης της πόλης. Για παράδειγμα, οι μισοί από τους κατοίκους αστικών κέντρων πιστεύουν ότι υπάρχει διαφθορά στη διοίκηση της πόλης τους, αλλά στις χειρότερες πόλεις αυτό το πιστεύουν τέσσερις στους πέντε ενώ στις καλύτερες με μόνο ένας στους πέντε.

Οι διαδραστικοί χάρτες και τα γραφήματα είναι μια ακόμη καινοτομία. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τις ερωτήσεις που θέλουν να δουν σε έναν χάρτη και μπορούν να επιλέξουν για ποια πόλη θέλουν να δουν μια επισκόπηση του πώς προσδιορίζεται η μέση η καλύτερη και η χειρότερη πόλη.

Κάτω από τους χάρτες και τα γραφήματα αράχνης, θα βρείτε πρόσθετες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων όλων των χαρτών και γραφημάτων των ερωτήσεων που χρησιμοποιούνται στην αναφορά, των δεδομένων, του πλήρους ερωτηματολογίου και μιας τεχνικής αναφοράς για την έρευνα.

Δείτε εδώ την έρευνα και τα εργαλεία της