Δημοτική διαδικτυακή εκδήλωση για τις επιδημίες του χειμώνα

Οι επιδημίες θερίζουν και αυξάνονται ανησυχητικά με πραγματικό φόβο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και όχι μόνο η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι η βασική ασπίδα προστασίας, αλλά και σύμφωνα με το άρθρο 75 του νόμου 3463 είναι αρμοδιότητα των Δήμων η προστασία των δημοτών με προγράμματα και εκδηλώσεις.

Μια πολύ καλή πρακτική λοιπόν είναι η διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα: «Οι επιδημίες του χειμώνα, οι πολίτες ρωτούν, οι ειδικοί ιατροί απαντούν» που διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Η εκδήλωση έχει στόχο την ορθή ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιδημιών του χειμώνα, όπως ιώσεις, γρίπη, covid-19 κα, που ταλαιπωρούν τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Επιπλέον θα γίνει αναφορά στα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν για τη γρίπη, τον covid-19, τον έρπη ζωστήρα κλπ, για το ποιες ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν και ποιο διάστημα καλύπτουν τα εμβόλια. Μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις, οι ειδικοί ιατροί καλούνται να καλύψουν απορίες των πολιτών σχετικά με το θέμα.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν 4 Καθηγητές – Ιατροί μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος κα Ελένη Καμάρα, η οποία θα απευθύνει και τις ερωτήσεις στους ιατρούς.

Επιπλέον, όσοι πολίτες συμμετάσχουν στην εκδήλωση, θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν επιπλέον ερωτήσεις σχετικές με το θέμα, μέσου του chat.

Η Διαδικτυακή Εκδήλωση – Ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 – 19:30
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Σύνδεσμος Πλατφόρμας Zoom (link) για εγγραφή και παρακολούθηση: http://bit.ly/3RSjwhV