Πρόγραμμα 5 εκ ευρώ για την αποκατάσταση πεζοδρομίων στην Νέα Σμύρνη

Αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή του Γιώργου Κουτελάκη στην Νέα Σμύρνης, σχεδίασε και έβαλε σε εφαρμογή την αποκατάσταση των πεζοδρομίων. Μια πολύ καλή πρακτική αφού η μετακινήσεις στους αστικούς χώρους μαζί με το πρόβλημα των σκουπιδιών αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις δημοτικές αρχές.

Και όπως αναδεικνύουν όλες οι παγκόσμιες μελέτες ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει μια σύγχρονη πόλη το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι η εκτροπή από την χρήση του Ι.Χ. Όσο περισσότερα πεζοδρόμια φτιάχνεις (ασφαλείς και απρόσκοπτες διαδρομές για τους πεζούς) τόσο λιγότερους κυκλοφοριακούς φόρτους και ρύπανση της ατμόσφαιρας επιτυγχάνεις, τόσο λιγότερες θέσεις στάθμευσης χρειάζεσαι.

Αλλωστε οι δήμοι υποχρεούνται και να συμμορφωθούν με το Εθνικό Σχέδιο Προσβασιμότητας με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠεΚΑ).

Με στόχο λοιπόν μέχρι το τέλος της πενταετίας να μην υπάρχει ούτε ένα φθαρμένο πεζοδρόμιο στη Νέα Σμύρνη, ξεκινά το φιλόδοξο πρόγραμμα για την αποκατάσταση – επισκευή όλων των σπασμένων και «γερασμένων» πεζοδρομίων της πόλης σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης.
Ήδη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου θα έχει δημοπρατηθεί έργο ύψους ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Η νέα Δημοτική Αρχή φιλοδοξεί στο τέλος της θητείας της να έχει επιλυθεί οριστικά το τεράστιο αυτό πρόβλημα του δημόσιου χώρου. Συνολικά το πρόγραμμα είναι ύψους πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ από ίδιους πόρους και χρηματοδοτούμενα προγράμματα τα οποία θα κατανεμηθούν σταδιακά ανά έτος.