24ωρη λειτουργία θερμαινόμενων αιθουσών σε ορισμένους δήμους

Βάση των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και Εσωτερικών οι δήμοι οφείλουν να παρέχουν θερμαινόμενους χώρους στις ευπαθείς ομάδες.

Δεν λειτουργούν όμως όλοι οι δήμοι το ίδιο. Η πρώτη μεγάλη διαφοροποίηση είναι ότι δήμοι όπως της Νέας Ιωνίας, του Πειραιά, των Βριλησσίων, Χαλανδρίου και άλλων σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν διαθέτουν τους χώρους σε 24ωρη βάση. Πολλοί άλλοι δήμοι έχουν βάλει ωράριο λειτουργίας και μάλιστα με διακοπή τη νύχτα.

Αναρωτιέται κάποιος εύκολα τί νόημα έχει στις χαμηλές θερμοκρασίας για ευάλωτες ομάδες που δεν έχουν την δυνατότητα να κάψουν ρεύμα ή πετρέλαιο να τους διώχνουν από τις αίθουσες την νύχτα.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό είναι ότι ορισμένοι δήμοι όπως του Πειραιά παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες με φαγητό, κλινοσεπάσματα κ.α. όπως και το γεγονός ότι λαμβάνουν τα μέτρα προστασίας λόγω των επιδημιών.

Ξεχωρίζει και η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας που αποτελεί μια καλή πρακτική και αναφέρει τα εξής:

Μέτρα πρόληψης στην κακοκαιρία- Πολιτική Προστασία και Κοινωνική φροντίδα του δήμου

Αγαπητοί συμπολίτες,

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται δριμύ ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι.

Ο Δήμος μας έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια την επερχόμενη κακοκαιρία:

Οι ηλικιωμένοι, ασθενείς κι όποιοι άλλοι κάτοικοι χρειαστούν κοινωνική βοήθεια (προμήθεια φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, πετρελαίου θέρμανσης, τροφή για τα κατοικίδια ή βοήθεια για άλλα θέματα) θα έχουν τη συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Έχει προβλεφθεί η διάθεση θερμαινόμενου χώρου στο Α’ ΚΑΠΗ του δήμου μας, στην οδό Καλαντζάκου 7, για όσους έχουν ανάγκη.

Για μετάβαση σε ιατρικά ραντεβού για προγραμματισμένο εμβολιασμό covid σε μοναχικά άτομα που δεν έχουν οικογενειακό περιβάλλον, ο δήμος θα μεριμνήσει για τη μετάβαση ώστε να μην αναβληθεί κανένας εμβολιασμός

Όσοι συμπολίτες μας χρειαστούν αλάτι μπορούν να το προμηθευτούν από το Αμαξοστάσιο του δήμου (Σιπύλου 16), τη Βιοχρώμ (Ελευθερίου Βενιζέλου 3) και τον πρόχειρο σταθμό πολιτικής προστασίας στον Προφήτη Ηλία.

Για θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων έχει ληφθεί ειδική μέριμνα