Μέριμνα για τα αδέσποτα λογω κακοκαιρίας

Μια ακόμη καλή πρακτική καταγράφει το myota.gr με την ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου ότι δημιουργήθηκε τηλεφωνική γραμμή για όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του χιονιά, προκειμένου να καλούν οι Δημότες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για αδέσποτα (213 2030658).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμος απέστειλε στα κατά τόπους κοινοτικά καταστήματα τροφή, ώστε όσοι θέλουν να ταΐσουν τα αδέσποτα στις δύσκολες ώρες.

Με την ανακοίνωση ο Δήμος δημοσιεύει και χρήσιμες οδηγίες :

1) Προσφέρουμε επιπλέον φαγητό στους σκύλους και τις γάτες της γειτονιάς μας. Το φαγητό είναι ενέργεια η οποία βοηθάει στη θερμορύθμιση.

2) Χτυπάμε το καπό του αυτοκινήτου μας πριν βάλουμε μπρος. Πολλές γάτες ψάχνουν καταφύγιο στη ζέστη της μηχανής με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όταν το αυτοκίνητο μπει σε λειτουργία.

3) Προσφέρουμε μια ζεστή γωνιά στο σπίτι μας σε κάποιον σκύλο ή γάτα της γειτονιάς μας, ακόμα και αν είναι στην είσοδο ή στο υπόγειο της πολυκατοικίας μας.

4) Φτιάχνουμε ένα προσωρινό καταφύγιο για τις γάτες και τους σκύλους της γειτονιάς μας. Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο ή καλύπτουμε εξωτερικά ένα χαρτόκουτο με σακούλες σκουπιδιών έτσι ώστε να μη βραχεί.

5) Aν έχουμε κάποιο αδιάβροχο και ζεστό ρούχο για τον σκύλο μας, σίγουρα ο σκύλος στο δρόμο θα το χρειαστεί περισσότερο. Του το δανείζουμε για όσο χρειάζεται.

Τέλος η Δήμος ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα υπάρξει κάλεσμα για συγκρότηση ομάδας εθελοντών που στις δύσκολες ώρες θα αναλαμβάνει τη σίτιση των ζώων του Δήμου μας. Υπολογίζουμε στην εθελοντική σας συμμετοχή.