Πρόσκληση συμμετοχής στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης

Στις 18 και 19 Μαρτίου χιλιάδες Ευρωπαίοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειάρχες, υπουργοί και κορυφαίοι και διεθνείς decisionmakers θα συγκεντρωθούν στην Mons, στην περιφέρεια της Βαλλονίας του Βελγίου, στην καρδιά της Ευρώπης, για να συζητήσουν τις προκλήσεις και τις λύσεις για το μέλλον της Ευρώπης και πέρα από αυτήν.

Η 10η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής Δήμων και Περιφερειών, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών μαζί με την Περιφέρεια της Βαλλονίας και τη βελγική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα φέρει μια νέα προοπτική σε θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών των πολιτών, όπως η δημοκρατία, η αειφόρος ανάπτυξη, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διεύρυνση της, η ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής και η αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου κατά της Ουκρανίας. Οι παγκόσμιες προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν με τη συγκέντρωση διαφορετικών προοπτικών από όλο τον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών είναι ιδιαίτερα περήφανη που αυτή η περίσταση συμπίπτει με την 30ή επέτειό της και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στους εορτασμούς.

Είστε ένας από τους 1,2 εκατομμύρια τοπικά και περιφερειακά εκλεγμένους αντιπροσώπους ή συμμετέχετε στη ζωή και το μέλλον της κοινότητάς σας; Ελάτε μαζί μας στις 18-19 Μαρτίου 2024 στο Mons!

Οι εγγραφές έχουν ανοίξει, εγγραφείτε για να εξασφαλίσετε τη θέση σας και ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα εδώ!