2η χρονιά και πιο εξελιγμένη η ρομποτική στην Γλυφάδα

Η λέξη ρομποτική δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που μας θυμίζει η λέξη. Είναι η εκμάθηση ολοκλήρωσης ενός project. Από την σύλληψη μιας ιδέας, τον σχεδιασμό της, τον προϋπολογισμό της και την εξεύρεση πόρων, την κατανομή του έργου, την έμπνευση και τον συντονισμό των συνεργατών, την κατασκευή μέχρι και την παρουσίαση και προβολή του. Είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που χρειάζεται ο άνθρωπος να ξέρει πως γίνεται για να την χρησιμοποιήσει σε κάθε πτυχή της ζωής του. Από το να φτιάξει ένα επιχειρηματικό έργο, μέχρι να βρει δουλειά ή να φτιάξει την ποδοσφαιρική ομάδα τη γειτονιάς ή να πάει μια ομαδική εκδρομή.

Η ρομποτική είναι ότι πιο σύγχρονο και χρήσιμο υπάρχει σήμερα στην εκπαίδευση και γι αυτό εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο.
Και αν οι δήμοι δεν προσφέρουν στα παιδιά τους την ρομποτική τότε τί θα μπορούσαν να προσφέρουν αν θέλουν να λέγονται σύγχρονοι.

Και ο Δήμος Γλυφάδας έχει την φήμη του σύγχρονου δήμου και για αυτό καταγράφουμε την καλή πρακτική.

Σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας στήνεται στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες! Οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, προγραμματίσουν ρομπότ, να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν, να μάθουν! Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Γλυφάδας διοργανώνει ένα πρόγραμμα που ακονίζει το μυαλό, εξιτάρει τη φαντασία, κεντρίζει το ερευνητικό πνεύμα, αυξάνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, βελτιώνει την παρατηρητικότητα, βοηθάει τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας, ενισχύει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων. Ένα πρόγραμμα ευεργετικό, εκπαιδευτικό, ψυχαγωγικό. Μιάμιση ώρα χαράς και δημιουργίας κάθε εβδομάδα και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά και για οκτώ εβδομάδες έναντι πέντε εβδομάδων που διήρκεσε το αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα.

«Μαθήματα ρομποτικής για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας! Έχουμε πει πολλές φορές ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Εντός κι εκτός σχολείου», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Η ρομποτική ακονίζει το μυαλό και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία. Συνδυάζει τη µάθηση µε το παιχνίδι, µετατρέπει την εκπαίδευση σε μια ακόμα πιο χαρούμενη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ζωηρεύει το ενδιαφέρον του παιδιού για την πληροφορική και την τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε ειδικά ολιγομελή εργαστήρια ρομποτικής, δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Θα μάθουν πρακτικά πώς να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ! Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στον πλέον κατάλληλο χώρο, στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας, από τις 26 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες. Η διάρκεια κάθε εργαστηρίου θα είναι 90 λεπτά, μία φορά την εβδομάδα. Δηλώστε συμμετοχή πατώντας στο παρακάτω link : https://glyfada.gr/robotics Εκεί θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες για τις ώρες και τις ημέρες των εργαστηρίων.