Το Outta Climate Festival ταξιδεύει στο Ηράκλειο Κρήτης!

Μηδενίζουμε τις τροχαίες συγκρούσεις με σύμμαχο την τέχνη

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που απαντά στην κλιματική κρίση μέσα από μια νέα προσέγγιση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Δικτύου CIVINET Greece-Cyprus και συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου μαζί με μια σειρά Δήμους και Περιφέρειες. Το “Outta Climate Festival” φέρνει στο επίκεντρο την κλιματική κρίση, την οδική ασφάλεια, τη νεολαία και τον πολιτισμό.

Με ένα διήμερο πρόγραμμα, σχεδιασμένο για μικρούς και μεγάλους, το Outta Climate Festival στον Δήμο Ηρακλείου περιλαμβάνει πρωινές παρεμβάσεις “asphalt art” έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο), δημόσια διαβούλευση παρουσίασης αποτελεσμάτων της πιλοτικής λειτουργίας των κλειστών χώρων στάθμευσης μικροκινητικότητας (micromobility hubs), και μουσικό φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το 1ο Outta Climate Festival με την πρώτη παρέμβαση Asphalt Art στην Ελλάδα θα βρείτε εδώ: https://civinet.gr/to-megalytero-asphalt-art-stin-ellada-einai-gegonos/

Asphalt Art

Η τεχνική του “asphalt art“ είναι ένα ιδιαίτερο είδος street art που δημιουργείται πάνω στην άσφαλτο. Σκοπός της είναι να προσελκύσει την προσοχή των οδηγών, να ενθαρρύνει την μείωση της ταχύτητας και να προτείνει την αλλαγή της λειτουργίας των δρόμων προς όφελος των πεζών, των ποδηλατιστών και των ατόμων μειωμένης κινητικότητας (μαθητές, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, γονείς με παιδιά σε μικρή ηλικία).

Υπεύθυνος για την υλοποίηση της παρέμβασης “asphalt art” στο Δήμο Ηρακλείου είναι ο διεθνούς φήμης εικαστικός Soteur, ο οποίος θα δημιουργήσει με τη συμμετοχή των μαθητών μια εκπληκτική καλλιτεχνική σύνθεση με καμβά την οδό 1878 έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Μποδοσάκειο) στις 20 και 21 Μαρτίου.