Λίγες μέρες εγγραφών ακόμα στα CIVINET Forum Workshops Ασφαλείς Σχολικές Διαδρομές & Τεχνητή Νοημοσύνη στον Αστικό Σχεδιασμό

Το 2nd CIVINET Forum, ένα συνέδριο της κοινότητας του ευρωπαϊκού δικτύου CIVITAS (28-30 Μαΐου, Τεχνόπολη), καινοτομεί φιλοξενώντας δύο μοναδικά εργαστήρια που δεν έχουν υλοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα!

H Dutch Cycling Embassy και το εργαστήριο “ασφαλείς σχολικές διαδρομές”!
Ο γνωστός σε όλους μας Chris Bruntlett (Dutch Cycling Embassy) και η εξαιρετική Moniek Jansen (Mobycon) θα μας διδάξουν πως η κινητικότητα στην Ολλανδία συμβάλλει στη δημιουργία ευτυχισμένων και υγειών τοπικών κοινωνιών και ποια η σημασία των ασφαλών σχολικών διαδρομών σε αυτό.

Τα παιδιά στην Ολλανδία κατατάσσονται ανάμεσα στα υγιέστερα και πιο ευτυχισμένα του κόσμου. Αυτό οφείλεται στην ενεργητική και ανεξάρτητη ζωή που έχουν και στο ότι μπορούν να ποδηλατούν, να περπατούν και να κινούνται με ασφάλεια και άνεση στο περιβάλλον της γειτονιάς τους.

Ο τρόπος που τα παιδιά και οι γονείς μετακινούνται από/προς το σχολείο στην Ολλανδία είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο που γίνεται αυτό στην Αθήνα και τις λοιπές ελληνικές πόλεις. Στην Ολλανδία, το περιβάλλον γύρω από το σχολείο και το δίκτυο δρόμων που οδηγεί σε αυτό έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά, για να διασφαλίσουν ότι οι διαδρομές πρόσβασης είναι ασφαλείς και ελκυστικές, ώστε να αποτελούν μια φυσική εναλλακτική της μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Πληροφορίες Συμμετοχής
Μέρα/ώρα: 28/5, 14.30-15.30
Τόπος: Innovathens
Γλώσσα εργαστηρίου: αγγλικά (δεν θα παρέχεται διερμηνεία)
Κόστος: 30 €/άτομο (ΦΠΑ 0%)
Φόρμα εγγραφής (έως 30/3): https://forms.gle/zCyCJmkz5WYEqyjs9

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο συμμετοχικού αστικού σχεδιασμού!
Ο Damiano Cerrone, πολεοδόμος, ερευνητής και εμπνευστής του πιο καινοτόμου και ισχυρού εργαλείου Τεχνητής Νοημοσύνης για συμμετοχικό σχεδιασμό στον κόσμο, θα μας παρουσιάσει μέσα από ένα πλήρως διαδραστικό εργαστήριο το UrbanistAI.

Το UrbanistAI είναι μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που έχει σχεδιαστεί ως εργαλείο συμμετοχικού σχεδιασμού, με στόχο να συμπληρώσει παραδοσιακά εργαλεία, όπως χάρτες, post-it και pinboard, και να προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες στους απλούς πολίτες να οπτικοποιήσουν τις ιδέες τους μέσα σε λίγα λεπτά με λίγες μόνο λέξεις!

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου, η ομάδα συμμετεχόντων θα βγει στους δρόμους έξω από την Τεχνόπολη, θα τραβήξει φωτογραφίες, και στη συνέχεια θα δημιουργήσει μέσω του UrbanistAI ψηφιακές μακέτες των δρόμων που φωτογράφισε χρησιμοποιώντας μόνο μερικές λέξεις-κλειδιά. Λέξεις που αντιπροσωπεύουν τις ιδέες τους, τις επιθυμίες τους, τις ανάγκες τους και το όραμά τους για την πόλη ή την γειτονιά τους.

Για την συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση του εργαλείου ή γνώσεις μηχανικού. Αφορά κάθε απλό πολίτη.

Πληροφορίες Συμμετοχής
Μέρα/ώρα: 28/5, 15.30-17.00
Τόπος: Innovathens
Γλώσσα εργαστηρίου: αγγλικά (δεν θα παρέχεται διερμηνεία)
Κόστος: 50 €/άτομο (ΦΠΑ 0%)
Φόρμα εγγραφής (έως 30/3): https://forms.gle/zCyCJmkz5WYEqyjs9

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Η πληρωμή του εισιτηρίου των εργαστηρίων πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 8/4 για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας.
Μπορεί να γίνει είτε τραπεζικώς (με αναγραφή του ονόματός σας στην αιτιολογία)
είτε μέσω ειδικού συνδέσμου που θα σας σταλεί μετά την εγγραφή σας.
ΙΒΑΝ: GR2801100670000006700260851 (ΕΘΝΙΚΗ)
Δικαιούχος: CIVINET CY-EL SECRETARIAT AMKE

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το 2nd CIVINET Forum;

Περιηγηθείτε στην νέα ιστοσελίδα του συνεδρίου και μάθετε για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τους χορηγούς. Εκεί θα βρείτε όλα τα υλικά επικοινωνίας και τους τρόπους συμμετοχής.