Την Παρασκευή το Συνέδριο «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» πραγματοποιεί, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο της 3ης Attica Green Expo, Συνέδριο με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ & ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».
Πρόκειται για ένα επιστημονικό Συνέδριο, που απευθύνεται σε Αιρετούς, Τεχνοκράτες και Στελέχη των ΟΤΑ. Η Ένωση και τα μέλη της αποτελούν κομβικό εταίρο στην εύρυθμη λειτουργία του πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην άμεση επαφή των πολιτών με το Δήμο ή την Περιφέρεια τους.

Οι διοργανωτές αναφέρουν:
Καθήκον και υποχρέωση όλων μας είναι να βοηθήσουμε στην συλλογική προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Η ευαισθητοποίηση είναι το πρώτο βήμα. Η απόκτηση γνώσης και τεχνογνωσίας το δεύτερο. Το Συνέδριο μας και οι θεματικές μας ημερίδες συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Η προστασία του περιβάλλοντος, η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των ΟΤΑ περνούν μέσα από τις συνεργασίες όλων των φορέων, που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η κυκλική οικονομία, η πράσινη ανάπτυξη, η ανακύκλωση.

Για δεύτερη λοιπόν στη σειρά χρονιά, εντάσσεται στο πλαίσιο της Attica Green Expo, της έκθεσης που έγινε θεσμός και αποτελεί το μεγαλύτερο Eco Meet της χώρας, το Συνέδριο και τις επιμορφωτικές ημερίδες.

Η Πανελληνία Ένωση Γενικών Γραμματέων καλοεί όλα τα μέλη , τα δοικητικά στελέχη των ΟΤΑ και τους αιρετούς να συμμετάσχουν στις δράσεις της, ανταλλάσσοντας απόψεις και καταθέτοντας προτάσεις σχετικές με τη βιωσιμότητα του πλανήτη και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Παρασκευή 31 Μαΐου

09:30-10:00 Χαιρετισμοί Φορέων Διοργάνωσης
10:30-10:30 Χαιρετισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης

10:30-11:30 ΠΡΩΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Έναρξη Εργασιών & Κεντρικές Ομιλίες

11:30-12:30 ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Κλιματική Αλλαγή (Επιστημονική Γνώση, Προγραμματισμός, Αντιμετώπιση

12:30-13:30 ΤΡΙΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Νέες Δημόσιες & Δημοτικές Πολιτικές για τη Διαχείρηση των Περιβαλλοντικών Προκλήσεων

13:30-14:30 ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων & Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

14:30-15:00 Συμπεράσματα & Ολοκλήρωση Εργασιών Επιστημονικού Συνεδρίου

Δείτε εδώ το πρόγραμμα με τους ομιλητές

Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»

΄