Δήμος Παιανίας-Ισίδωρος Μάδης: Δεν θέλαμε την ψηφιακή διακυβέρνηση για να μην χάσουμε τον πελάτη

Την μεγάλη αλήθεια του γιατί δεν προχωράνε οι ψηφιακές υπηρεσίες στους Δήμους αποκάλυψε ένας από τους παλιότερους αυτοδιοικητικούς στην έκθεση της Αttica Green Expo. Ο φόβος που προκαλεί σε όλους το ενδεχόμενο απώλειας των κεκτημένων.

Ο Δήμαρχος Παιανίας συμμετέχοντας σε πάνελ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τους δημάρχους Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη, Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδα, Ευρώτα Δήμο Βέρδο και τον Γ.Γ Δήμου Αιγάλεω και Α’ Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Ελλάδας «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» Νίκο Νικολακόπουλο αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της Attica Green Expo στα οφέλη αλλά και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ΟΤΑ στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε στην εμπειρία της περιόδου COVID εξηγώντας πως λόγω των τηλεδιασκέψεων έγινε ευκολότερη η επικοινωνία με τους υπουργούς προς όφελος των τοπικών κοινωνιών εξηγώντας πως με την άρση των περιορισμών προκαλούνται χρονοκαθυστερήσεις.
«Αν δεν είχε προκύψει η πανδημία όλα τα ευεργετήματα που απολαύσαμε ως αυτοδιοικητικοί εξυπηρετώντας την τοπική μας κοινωνία, δεν θα είχαν συμβεί. Υπουργέ θα πρέπει να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να αξιοποιήσουμε τις τηλεδιασκέψεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Παιανίας απευθυνόμενος στον Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο Ισίδωρος Μάδης αναφέρθηκε και στην πρόοδο που σημειώθηκε στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Δήμου Παιανίας. «Οι αιρετοί κατά το παρελθόν δεν θέλαμε τις ηλεκτρονικές διευκολύνσεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη γιατί θα χάναμε τον πελάτη. Θέλαμε τη φυσική παρουσία για να έχουμε την επαφή μαζί του. Η ενεργοποίηση των ψηφιακών πλατφόρμων έχει πολιτικό κόστος ενώ και μερίδα των πολιτών διατύπωσε τη διαφωνία της λόγω συνήθειας. Με την πάροδο του χρόνου, τη δική μας επιμονή και την επιβολή που προέκυψε από το κράτος φτάσαμε στο ιδεατό σημείο για να κάνουμε τα επόμενα βήματα, πάντα με γνώμωνα την εξυπηρέτηση του πολίτη και την εξοικονόμηση πόρων» σημείωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως οι ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύουν τη διαφάνεια..
O Δήμος Παιανίας συμμετέχει για δεύτερη χρόνια στη μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον, στο περίπτερο C4.