Εβδομαδιαία Αυτοδιοικητική ανασκόπηση 27/5 – 2/6/24

Κατ΄αρχήν μάθετε σε ποιο site παραπέμπει η Τεχνητή Νοημοσύνη όταν κάποιος της ζητήσει να απαντήσει σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνεδρίασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ στο Αγρίνιο και έλαβε αποφάσεις: Για το Τέλος Ταφής, για την νέα Πλατφόρμα του τέλους παρεπιδημούντων κ.α.

Την εβδομάδα που μας πέρασε επίσης δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο καθορισμός πρότυπου Ετήσιας Έκθεσης Διαχείρισης Κινδύνων και για τους δήμους.

Βγήκε και σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών. Αυτό περιλαμβάνει και τροποποιήσεις για τις άδειες λυόμενων μπαλονιών για τις αθλητικές δραστηριότητες.

Δόθηκε και παράταση για τις δήλωσεις καθαρισμού οικοπέδων στην ψηφιακή πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr.

Όπως βγήκε και εγκύκλιος για την χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας.

Ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου σημειώνει σε συνέντευξή του ότι το συνολικό ύψος των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για το έτος 2024 θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ στην στην Attica Green Expo 2024 ανέλυσε τις ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων για τους δήμους.

Εντωμεταξύ το myota.gr δημοσίευσε άρθρο και για τις ευκαιρίες χρηματοδοτήσεις των Δήμων κατευθείαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Συνήγορος του Πολίτη αποφάνθηκε ότι δεν δικαιούνται τραπεζοκαθίσματα οι καντίνες στις παραλίες.

Δημοσιεύθηκε και άρθρο για τις χρηματοδοτήσεις Horizon για την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας.

Ξεκίνησε το Open Gov Week 2024. Οι πρωτοπόροι δήμοι θα δηλώσουν συμμετοχή.

Έγγραφο ανακοίνωση εξέδωσαν προς τους Φορείς Υπόχρεων Υποβολής Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης & Δήλωσης Οικονομικών Συμφερόντων η Επιτροπή Ελέγχου, ο Συντονιστής και τα Ειδικά Όργανα Ελέγχου

Εκλέχτηκε και νέο Δ.Σ. στην Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Βγήκε και εγκύκλιος που επεκτείνει την κοινοποίηση δικαστικών αποφάσεων και για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

400.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε στο ΥΠΕΣ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την διαρροή των e.mail.

Τέλος το myota δημοσίευσε άρθρο για τη αναγκαιότητα προτυποποίησης αποφάσεων και συλλογής δεδομένων από τους δήμους.

Θυμίζουμε ότι καθημερινά στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να παρακολουθείτε καλές πρακτικές και καινοτόμες δράσεις των δήμων. 

Οπως και όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν κάθε δύο ημέρες το συνοπτικό News Letter με τις κυριότερες ειδήσεις για την Αυτοδιοίκηση μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ