Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 3-9 Ιουνίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε κυριάρχησαν βέβαια οι υποχρεώσεις των δήμων να οργανώσουν τις ευρωεκλογές με αρκετές εγκυκλίους.
Η αυτοδιοικητική όμως ζωή δεν σταμάτησε και οι σημαντικές ειδήσεις που παράχθηκαν δεν ήταν λίγες.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την οποία μεταβιβάστηκε στα ΚΕΠ και η ταυτοποίηση για την «Λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας myPhoto» (Β’ 4484).

Εκδόθηκε και εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

Όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων που αφορά βέβαια και τους δήμους.

Βγήκε η απόφαση για την 6η δόση ΚΑΠ 2024 για τους Δήμους, με συνολικό ποσό 145.000.000,00€.

Όπως βγήκαν και 30 εκατομμύρια για επισκευές σχολείων.

Πολύ σημαντική απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ για την ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης των σχολικών επιτροπών.

Βγήκε και η απόφαση για τα δεδομένα που θα διατίθενται από το «myschool» για την μέτρηση επιδόσεων των δήμων

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη για την πυροπροστασία των ακινήτων εντός δασικών εκτάσεων που αντιτίθεται στις αποφάσεις του Υπουργείου.

Είχαμε και τροποποιήσεις στις επιχορηγήσεις για σήμανση και στείρωση αδέσποτων και αλλαγή στα τιμολόγια.

Με έγγραφό του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Νίκος Χατζηεργάτης, σημειώνει ότι για την Υποβολή των Αναλυτικών Καταστάσεων Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων προς τρίτους υπάρχει προθεσμία είναι μέχρι 15 Ιουλίου.

Όπως δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ και η ΚΥΑ για παράταση προθεσμιών στον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων» (Β’ 3475).»

Καλή πρακτική από τον δήμο Σαρωνικού που εξέδωσε συστάσεις για την προστασία των ζώων τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος το myota.gr δημοσίευσε video από την συζήτηση με θέμα «Προκλήσεις και επιτεύγματα των δήμων για την Βιώσιμη κινητικότητα» που διοργανώθηκε στο 2o Civinet Forum

Θυμίζουμε ότι καθημερινά στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να παρακολουθείτε καλές πρακτικές και καινοτόμες δράσεις των δήμων. 

Οπως και όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν κάθε δύο ημέρες το συνοπτικό News Letter με τις κυριότερες ειδήσεις για την Αυτοδιοίκηση μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ