Αντιδράσεις στην ευθανασία για μείωση των αδέσποτων!

adespoto16

Την έντονη ανησυχία των φιλοζωϊκών οργανώσεων έχουν προκαλέσει απόψεις περί ευθανασίας που ακούστηκαν σε σύσκεψη δήμων που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καβάλας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, Περιβάλλον, Ζώα, αντί Κυνηγι εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Οργή και μεγάλη ανησυχία επικρατούν στη φιλοζωική κοινότητα για τη συζήτηση και τις απόψεις για ευθανασίες των άστεγων ζώων, ως λύση για το περιορισμό τους, που προτάθηκαν στη σύσκεψη Δήμων που συγκάλεσε ο Δήμος Καβάλας.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο περιθώριο της σύσκεψης έγινε συζήτηση για εξόντωση των ζώων με το απαγορευμένο γεωργικό φάρμακο λανέιτ, το οποίο θα μπορούσαν να προμηθευτούν παράνομα από τη Βουλγαρία.

Καλούμε τον Υπουργό ΥΠΕΣ κ. Θ. Λιβάνιο και την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς να καταδικάσουν δημόσια τις απόψεις αυτές.

Να επισημάνουμε επίσης, ότι είναι ανιστόρητες και fake news οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου Παγγαίου, ότι στα προηγμένα κράτη της Ε.Ε γίνονται οι ευθανασίες για τους λόγους, που ανέφερε.
Τον καλούμε να αποδείξει αυτά που λέει διαφορετικά θα ενημερώσουμε τις αρχές της Κομισιόν και τις Πρεσβείες των κρατών της Ε.Ε στην Ελλάδα.
Ρωτάμε επίσης τη ΜΚΟ zero stray pawject, της οποίας στέλεχος παρίστατο, με όποια ιδιότητα κι αν παρίστατο στη σύσκεψη αυτή, τι θέση πήρε στο μέγιστο αυτό ζήτημα;
Το θέμα της επαίσχυντης αυτής σύσκεψης έκανε ευρύτερα γνωστό χθες η Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, ενώ ο “Αίσωπος” Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας με μέιλ του στα τοπικά ΜΜΕ, με το τίτλο “Αποκάλυψη φριχτών προθέσεων σε σύσκεψη Δήμων”, καταδίκασε το επαίσχυντο αυτό γεγονός .
Όσο η Κυβέρνηση δεν αλλάζει τον απαράδεκτο, αδιέξοδο και χωρίς κανένα αποτέλεσμα στη πράξη νόμο 4830/21, που αντί να μειώσει έχει αυξήσει τον ιλιγγιώδη αριθμό των αδέσποτων, τέτοιες ανατριχιαστικές φωνές θα ακούγονται όλο και πιο συχνά .
Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, Περιβάλλον, Ζώα, αντί Κυνηγι


https://www.facebook.com/share/v/khAavB4tKKribnaW/

https://www.zoosos.gr/syskepsi-adespota-kavala-drama-pangaio-nesto-doxato-thaso- antidimarchoi-zitoun-efthanasies-laneit-foles/#axzz8dhb7ph7A

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΝΕΜΕΣΙΣ, για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι