Εκδρομή της Ένωσης Δημάρχων στο Μαραθώνα

Στους θησαυρούς του Μαραθώνα ξεναγήθηκαν τα μέλη της Ένωσης και οι φίλοι τους σε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδρομή που διοργάνωσε η ΕΝ.Δ.Α. στα πλαίσια του Προγράμματος «Ανακαλύπτοντας τους Θησαυρούς της Αττικής».
Εντυπωσίασαν τα εκθέματα του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου, του Μουσείου Βρανά και οι Τύμβοι που διασώθηκαν, καθώς και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά. Υπέροχες εγκαταστάσεις που χρειάζονται όμως την άμεση φροντίδα της Πολιτείας.
Άριστος οικοδεσπότης, ο βαθύς γνώστης της σύγχρονης και Αρχαίας Ιστορίας του Μαραθώνα, με σημαντική μάλιστα συμβολή η διεθνής αναγνώριση της ιστορικότητας του Μαραθώνα, ο πρ. Δήμαρχος του Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης.
Παρούσα στην ξενάγηση και η Μαραθωνοδρόμος Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης πρ. Βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του Υπουργού Αθλητισμού κα Μαρία Πολύζου, στην οποία μάλιστα οφείλεται, με την επι τετρατία προσωπική της εργασία το πανέμορφο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, με πλήθος σημαντικών και σπανίων εκθεμάτων (σε συνεργασία με τον κ. Ζαγάρη και άλλους παράγοντες).
Η όμορφη και χρήσιμη εκδρομή έκλεισε με φιλικό γεύμα στην παραλία του Μαραθώνα.