Την ομάδα UniREVsals FTC που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής βράβευσε η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Την ομάδα UniREVsals FTC, η οποία συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εκπαιδευτικής ρομποτικής που διοργανώθηκε στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέκτησε την πρώτη θέση στο βραβείο Connect Awardβράβευσε σε ειδική εκδήλωση η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Η βράβευση αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξαιρετικής προσπάθειας της ομάδας UniREVsals FTC, η οποία και διακρίνεται σταθερά σε πρωταθλήματα ρομποτικής στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Η TÜV HELLAS (TÜV NORD), πέραν της βράβευσης, στηρίζει σταθερά την ομάδα, συνδράμοντας έμπρακτα στη συμμετοχή σε διαγωνισμούς ανά τον κόσμο. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) υποστήριξε και χρηματοδότησε την αποστολή της ομάδας στις ΗΠΑ, ενώ το προσωπικό του Φορέα πιστοποίησης καλωσόρισε και βράβευσε τα μέλη της με αίσθημα εθνικής υπερηφάνεια και ικανοποίησης για την μοναδική παγκόσμια διάκριση της.

Σημειώνεται πως η ομάδα UniREVsals αποτελείται από εννέα μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου, που προπονούνται στον Πειραιά, στο εργαστήρι ρομποτικής «mellonLAB», με προπονητές που και οι ίδιοι ήταν απόφοιτοι του εργαστηρίου αυτού. Η πρόσφατη διάκριση ήρθε κατά τη δεύτερη φορά που συμμετέχει σε πρωτάθλημα FIRST TECH Challenge, καθώς πέρυσι είχε λάβει μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό στην Κύπρο.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα FTC πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, του Bezos Family Foundation και του Harvard University.

Η ομάδα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ICCS του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υποστηρίζεται από την ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πρόσφατα κέρδισε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής FIRST TECH Challenge στο οποίο συμμετείχαν 16 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Βασικός στόχος του πρωταθλήματος ήταν αφενός η ανάδειξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων πάνω στη ρομποτική έρευνα και αφετέρου η καλλιέργεια των πρώιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων στον κόσμο της βιομηχανικής ρομποτικής.

O κ. Σάββας Πελτέκης, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV HELLAS (TÜV NORD) τόνισε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την διάκριση της ομάδας UniREVsals, η οποία και αποδεικνύει σταθερά τις ικανότητες και το ταλέντο των Ελλήνων διεθνώς. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε, καθώς στα παιδιά που την αποτελούν βλέπουμε το μέλλον της χώρας μας και τους ανθρώπους που θα βρεθούν στην αιχμή της καινοτομίας τα επόμενα χρόνια».

Λίγα λόγια για την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι Οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του Γερμανικού Ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης (Third Party Inspection-Certification) σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές. Στον τομέα των Επιθεωρήσεων συμμετέχει και καθορίζει αποφασιστικά το παρόν και μέλλον της Ποιότητας των Τεχνικών Έργων, έχοντας αναλάβει την επιθεώρηση και πιστοποίηση των μεγαλύτερων έργων υποδομής της χώρας μας. 

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει γραφεία στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Ιωάννινα, θυγατρικές εταιρείες στην Κύπρο και στην Αίγυπτο και παγκόσμια παρουσία μέσω της πιστοποίησης και επιθεώρησης έργων ανά την υφήλιο. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Γιώργο Φρίγκα (6936028853, press@tuv-nord.com)