Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 24-30 Ιουνίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε αντιδράσεις της ΚΕΔΕ για τα δημοσιεύματα που επέρριπταν στις ευθύνες τους δήμους για την πυροπροστασία.
Στην αρχή απάντησε στα δημοσιεύματα για περιοχές που έχουν συσσωρευτεί σε δρόμους κι ακάλυπτους χώρους μεγάλες ποσότητες από κλαδέματα και ξερά χόρτα, και στην συνέχεια απάντησε στην αήθη όπως την χαρακτηρίζει επίθεση του δημοσιογράφου κ. Μάνου Βουλαρίνου

Δόθηκε όμως και παράταση υποβολής δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η επιχορήγηση Δήμων και Περιφερειών για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους, που απορρέουν από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο ορισμός διαδικασίας συμμετοχής των Ο.Τ.Α. α’βαθμού στο πρόγραμμα Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025, διαδικασία αξιολόγησης και ανακήρυξης.

Με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού να μεριμνήσουν για την έγκαιρη έναρξη των σχετικών διαδικασιών για την εκλογή νέων αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά Συμβούλια.

Τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για βελτιωτικές νομοθετικές προτάσεις που αφορούν τα έργα διέλευσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, στην ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση του πληροφορικού συστήματος “e-Διέλευσις”.

Κατά τη συζήτηση στην Βουλή θετικά αντιμετωπίστηκε από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο το αίτημα της ΚΕΔΕ για εκπροσώπηση της στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών.

Με επτά νέες υπηρεσίες εμπλουτίζεται το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, pet.gov.gr.

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με ένα άρθρο μόνο η τροποποίηση λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης των σχολικών επιτροπών

Την επιτάχυνση της υλοποίησης του προγράμματος «Smart Readiness Vouchers» για την ενίσχυση 120.000 κτιρίων με υπερ-υψηλές ταχύτητες μέσω της εγκατάστασης οπτικής ίνας μέχρι το τέλος του 2025, αποφάσισαν οι Υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και Περιβάλλοντος.

Διαστρέβλωση στον ορισμό προϊσταμένων στα ΚΕΠ καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η δεύτερη τροποποίηση της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών «Προκήρυξη της Δράσης με τίτλο “ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ”.

Ανακοινώθηκε και η προκήρυξη των βραβείων European Innovation Procurement Awards

Θυμίζουμε ότι καθημερινά στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ μπορείτε να παρακολουθείτε καλές πρακτικές και καινοτόμες δράσεις των δήμων. 

Οπως και όσοι επιθυμούν να λαμβάνουν κάθε δύο ημέρες το συνοπτικό News Letter με τις κυριότερες ειδήσεις για την Αυτοδιοίκηση μπορούν να κάνουν εγγραφή εδώ