Κλιματιστικά σ’ όλες τις αίθουσες των σχολείων του Δήμου Βύρωνα

Μια πολύ καλή πρακτική καταγράφουμε στον Δήμο Βύρωνα ο οποίος μέσω της Σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προμηθεύτηκε και θα εγκαταστήσει το αμέσως προσεχές διάστημα κλιματιστικές μονάδες – ιονιστές σ’ όλες τις σχολικές αίθουσες των Νηπιαγωγείων που δεν διέθεταν αντίστοιχες μονάδες.
Και επόμενος στόχος σύμφωνα με ανακοίνωσή του είναι η σταδιακή προμήθεια και εγκατάσταση αντίστοιχων κλιματιστικών μονάδων και στις λοιπές σχολικές αίθουσες, αρχίζοντας από τα Δημοτικά σχολεία.

Η κλιματική αλλαγή αναφέρει στην ανακοίνωσή του, είχε ως συνέπεια να λειτουργούν μεταξύ άλλων, όλο και συχνότερα τα σχολεία μας υπό ακραίες υψηλές θερμοκρασίες που καθιστούν αδύνατη την ορθή λειτουργία τους και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, αναγκάζοντας τους Δήμους να κλείνουν τα σχολεία για τον λόγο αυτόν.

Έτσι από το νέο σχολικό έτος όλοι οι μαθητές Νηπιαγωγείων στον Δήμο μας θα μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματα τους και σε ημέρες υψηλών θερμοκρασιών, χωρίς να χρειάζεται να παραμείνουν εξαιτίας τους, στα σπίτια τους χάνοντας πολύτιμες ώρες διδασκαλίας και παιχνιδιού και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους γονείς τους που εργάζονται και δεν έχουν τι να κάνουν τα παιδιά τους.