Γνωρίστε το Cut it Right

O διευθυντής του myota.gr Χάρης Κουγιουμτζόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπιστεύσεις» τον Δημήτρη Στεφάνου, διαχειριστή του Social Media Group «Cut it Right». Ένα group που έχει μετατραπεί σε κοινωνικό κίνημα με 13.000 μέλη, αφού το αντικείμενο του αφορά στην προστασία και διάσωση του πράσινου και των δέντρων στην πόλη.
Ένα θέμα που έχει εγείρει την έντονη ανησυχία σε μεγάλη μερίδα πολιτών καθώς στην εποχή της κλιματικής κρίσης, καθημερινά αποκαλύπτεται η τεχνική ανεπάρκεια των δημοτικών υπηρεσιών, η έλλειψη επικοινωνίας και διαβούλευσης με τους δημότες της γειτονιάς και η έλλειψη σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης πρασίνου.
Οι δημότες βλέπουν καθημερινά να μειώνεται το πράσινο στην πόλη τους και δεν έχουν καμία αξιόπιστη πληροφόρηση ενώ τα ερωτήματα που θέτουν δεν έχουν απάντηση. Παράλληλα διαβάζουν και επιστημονικά δημοσιεύματα που αμφισβητούν ευθέως τις πρακτικές των δήμων.
Ο Δημήτρης Στεφάνου μιλάει για τις συγκρούσεις με τους δήμους. Για την πρακτική του κλαδέματος δεντροστοιχιών που απαρτίζονται από διαφορετικά δέντρα και απαιτούν διαφορετική περιποίηση. Μιλάει και για τα επιχειρήματα των δήμων, τις αιτήσεις κοπών κα τις απαιτήσεις ασφάλειας.
Μιλάει επίσης για τις προοπτικές οργάνωσης του group, την νομική υποστήριξης που παρέχει στους πολίτες και τις επιτυχίες κινητοποίησης.

Δείτε το video της συνέντευξης