Menu

sima
A+ A A-

Με την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α. WiFi σε 14 Δήμους της Αττικής

Ποσοστό επιτυχίας 87,5% στην διεκδίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής της χρηματοδότησης 16 Δήμων της Αττικής στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  WI FI 4EU.Από τις 16 αιτήσεις για ισάριθμους Δήμους που υποβλήθηκαν μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Π.Ε.Δ.Α και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ν.Π.Ι.Δ. και εποπτευόμενο από του Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων) εγκρίθηκαν οι 14 και μόλις 2 αποκλείστηκαν στην τρέχουσα φάση για τυπικούς λόγους.Οι αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα που έτυχαν έγκρισης αφορούν τους εξής Δήμους:
Αίγινας, Βύρωνος, Γαλατσίου, Κερατσινΐου – Δραπετσώνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Μεγαρέων, Περάματος, Πετρούπολης, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαλαμίνος, Σαρωνικού, Σπετσών και ΩρωπούΤο πρόγραμμα παρέχει σε κάθε ωφελούμενο Δήμο ένα κουπόνι αξίας 15.000 € για τη δημιουργία ασύρματων hotspots WI FI σε δημόσιους χώρους υψηλής επισκεψιμότητας.Υπενθυμίζεται  ότι η Π.Ε.Δ.Α. και 16 Δήμοι της Αττικής , τον περασμένο Μάϊο προχώρησαν σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Ε.Κ.Ε.Τ.Α. προκειμένου να παρασχεθεί στους συμμετέχοντες Δήμους κάθε δυνατή υποστήριξη για την ένταξη τους στο πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της διεκδίκησης ένταξης,  η Π.Ε.Δ.Α. διοργάνωσε στα γραφεία της ειδική ημερίδα ενημέρωσης με συμμετέχοντες και τους 16 Δημάρχους Αττικής . Σημειώνεται ότι το ποσοστό λήψης κουπονιών χρηματοδότησης σε εθνικό επίπεδο, εξαιρουμένων των Δήμων που υποστηρίχθηκαν από την Π.Ε.Δ.Α και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ανήλθε στο 34% έναντι 87,5% των Δήμων που εκπροσωπήθηκαν από την Π.Ε.Δ.Α και το Ε.Κ.Ε.Τ.Α.
Ο ανταγωνισμός στην διεκδίκηση των κουπονιών ήταν ακόμη μεγαλύτερος μεταξύ των Δήμων της Ευρώπης δεδομένου ότι υποβλήθηκαν 13.198 αιτήσεις για μόλις 2.800 κουπόνια, δηλαδή λιγότερο από 1 στις 5 αιτήσεις.Δήλωση του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. Γιώργου ΙωακειμίδηΑναφερόμενος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. Γιώργος Ιωακειμίδης στη θετική έκβαση που είχε το εγχείρημα της διεκδίκησης ένταξης 16 Δήμων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WI FI 4EU, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι «η Π.Ε.Δ.Α.  μπόρεσε να φανεί χρήσιμη προς τους συγκεκριμένους Δήμους και να δικαιώσει την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλουν οι αντίστοιχες Δημοτικές Αρχές. Τι ωραιότερο συναίσθημα από τη χαρά που νοιώθεις όταν μπορείς να υποστηρίξεις αποτελεσματικά μια προσπάθεια που ο καρπός της ενδυναμώνει την χρηστική καθημερινότητα των πολιτών κάθε Δήμου χωριστά. Συνεχίζουμε το έργο μας με το ίδιο κέφι…!»
Σημειώνεται ότι η δεύτερη αντίστοιχη πρόσκληση για ένταξη στο πρόγραμμα WI FI 4EU θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019 με την Π.Ε.Δ.Α να είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις προσπάθειες όσων Δήμων από το σύνολο των 23 που έμειναν εκτός προγράμματος ζητήσουν τη συνδρομή της.Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 8.000 δήμοι από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν έως το 2020 να επωφεληθούν από  το πρόγραμμα WI FI 4EU.

Share

Περισσότερα Άρθρα...

 1. 6α Βραβεία Αυτοδιοίκησης
 2. Τι είπε ο Σωτηρέλης στην ΠΕΔΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση
 3. Επικοινωνία στο νέο εκλογικό περιβάλλον από την ΠΕΔΑ
 4. Παρουσιάση Υπηρεσίας ΣΒΑΚ από την ΠΕΔΑ
 5. Βραβεία από ΠΕΔΑ και Σύλλογο Δημάρχων
 6. 10 στοχευμένες δράσεις για τη μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές
 7. Ημερίδα της Π.Ε.Δ.Α. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την Μάνδρα
 8. Λέκκας «η κλιματική αλλαγή θα «πυροδοτεί» από εδώ και πέρα «μετεωρολογικές βόμβες»
 9. Κατάμεστη η αίθουσα στην Ημερίδα της Π.Ε.Δ.Α. για τον Κλεισθένη
 10. Ημερίδα ΠΕΔΑ με θέμα τον Κλεισθένη 1
 11. Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι
 12. Παράταση στην άδεια Παιδικών Σταθμών ζητάει η ΠΕΔΑ
 13. Δήμαρχοι δεν θέλουν να καταργηθεί ο προληπτικός έλεγχος
 14. 30+1 Προτάσεις για την μεταρρύθμιση από την Ενωση Δημάρχων
 15. 10ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΝ.Δ.Α. σε συνεργασία με Π.Ε.Δ.Α.
 16. Η ΠΕΔΑ διοργανώνει συζήτηση με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου
 17. Με οριακή πλειοψηφία ΟΧΙ στο διάλογομε τ ο υπ. Εσωτερικών το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α.
 18. Ιωακειμίδης: Η αυτοδιοίκηση σε τροχιά ωριμότητας
 19. Ανοιχτή επιστολή Ιωακειμίδη στον Σκουρλέτη
 20. Επιμένει στον διάλογο για την μεταρρύθμιση ο Ιωακειμίδης