Menu

A+ A A-

Με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

 • Κατηγορία: ΚΕΔΚΕ

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία. Καλώ την κυβέρνηση να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας»Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών με στόχο τη δρομολόγηση κοινών δράσεων για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, με έμφαση στη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους στα αστικά κέντρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Κωνσταντή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ με αφορμή και τη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πρόκειται για μία συναυλία που θα δώσει η Ρωσική Κρατική Ορχήστρα Εγχόρδων της Φιλαρμονικής της Μόσχας, με τη συμμετοχή του δεξιοτέχνη πιανίστα Boris Berezovsky.
Στόχος της εκδήλωσης με τίτλο «Η μετακίνηση είναι πολιτισμός» είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ζητήματα προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μετακινήσεων στις 22 Σεπτεμβρίου.  
Τα έσοδα της εκδήλωσης που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του υπουργείου Υποδομών, θα διατεθούν για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, αναπήρων, ατόμων με βαριά κινητικά προβλήματα σ' όλη την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει, και θα συνεχίσει να το πράττει, κάθε δράση που έχει στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία και τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας τους, κυρίως στα αστικά κέντρα.
Σε αυτό πλαίσιο καλώ τους πολίτες να στηρίξουν και αυτή την πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών προκειμένου να αφυπνίσουμε τους αρμόδιους φορείς αλλά και την κοινή γνώμη για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Είναι αδιανόητο μία χώρα, μέλος της Ε.Ε, όπως είναι η Ελλάδα να μην μπορεί να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή αυτών των ανθρώπων στον κοινωνικό ιστό και να τους αναγκάζει να ζουν σε αφιλόξενες πόλεις.
Επαναδιατυπώνω την έκκληση μου προς την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να διαθέσει το 20% του ΕΣΠΑ 2014-2020 στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις πόλεις μας. Η ΚΕΔΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με αναπηρία. Θα συνεργαστούμε και από κοινού θα διεκδικήσουμε μία καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες».

Share

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Πατούλης: Κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους για το Βοήθεια στο σπίτι
 2. Επίσπευση της μετάταξης δημοτικών αστυνόμων ζητά ο Πατούλης
 3. Πατούλης: Κοντά στις πάγιες θέσεις της ΚΕΔΕ, η «ατζέντα» του Κ. Μητσοτάκη
 4. Οι προτάσεις της ΚΕΔΕ για την ανακύκλωση
 5. Αλλαγή ηγεσίας στο Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης
 6. Εκδήλωση της ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ για την αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας
 7. Η κριτική της ΚΕΔΕ στην ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ
 8. 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»
 9. Η Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α θα βρεθεί στο Συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ.
 10. Γ.Πατούλης: Η Αυτοδιοίκηση καταθέτει προτάσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς
 11. Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τους Παιδικούς Σταθμούς
 12. Αμεση συνάντηση με Χαρίτση ζητάει η ΚΕΔΕ
 13. Εκτακτο σχέδιο δράσης ζητάει η ΚΕΔΕ για τον ιό του Δυτικού Νείλου
 14. Συγχαρητήρια επιστολή Πατούλη στον Χαρίτση
 15. Κουνούπια και πυρόπληκτες περιοχές ανησυχούν την ΚΕΔΕ
 16. Η ΚΕΔΕ θα αντιδράσει δυναμικά τα υποκαταστήματα της Alpha Bank στα νησιά
 17. Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων για τον ιό του Δυτικού Νείλου
 18. Πατούλης: Με απουσία της αυτοδιοίκησης η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών
 19. Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού
 20. H ΚΕΔΕ προειδοποιεί για τον ιό του Δυτικού Νείλου