Μετακινείται οριστικά στο κόμμα ο Σκουρλέτης

Μάλλον οριστική πρέπει να θεωρείται η απόφαση της μετακίνησης του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη στο κόμμα και η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο κ. Σκουρλέτης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε προχθεσινή του συνέντευξη και είχε αναφέρει μάλιστα ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό “με τον οποίο όπως είπε “έχουν πολυετή κοινή πορεία” δείχνοντας συμφωνία και των δύο ανδρών στην όποια απόφαση, όμως χθεσινό ρεπορτάζ της ΕΡΤ τον θέλει να μετακινείται στο κόμμα και να εγκαταλείπει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Ολοι γνωρίζουν ότι το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ως προς τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Μαξίμου είναι απολύτως έγκυρο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση τυχαίων διαρροών.
Επικρατέστερος αντικαταστάτης του κ. Σκουρλέτη θεωρείτε από τα ρεπορτάζ ο κ. Σπίρτζης σημερινός Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων ο οποίος ήταν υπέυθυνος αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2010. Είναι ο άνθρωπος κλειδί που γνωρίζει άριστα τον αυτοδιοικητικό χάρτη του ΠΑΣΟΚ και θα αναλάβει την θέση του Υπουργού Εσωτερικών ακριβώς για να υλοποιήσει το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντρώο αυτοδιοικητικό χώρο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Επίσης ο κ. Σπίρτζης διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους περισσότερους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ( έχει ήδη αρχίσει επαφές) δεν έχει μεγάλη σύνδεση με την αυτοδιοικητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που στις προηγούμενες εκλογές κράτησε πολύ σκληρή γραμμή που την οδήγησε στην απομόνωση και είναι προφανές ότι αν αναλάβει την θέση θα προσπαθήσει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη των σημερινών δημάρχων του ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ ή μια μετεκλογική συνεργασία με την απλή αναλογική.
Να σημειώσουμε πάντως ότι ο κ. Σπίρτζης αυτήν την εποχή ασχολείται με τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων και των πλημμυροπαθών καθώς και με την κατεδάφιση των αυθαιρέτων, την  αποκατάσταση ρεμάτων και εδαφών και φαίνεται να τα καταφέρνει σε πολύ μεγάλο βαθμό δείχνοντας μεγάλη επιδεξιότητα στην επίλυση προβλημάτων γραφειοκρατίας.