Συνάντηση Ραγκούση Κικίλια

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Εσωτερικών της ΝΔ κ. Χρήστο Ζώη, επισκέφτηκαν χθες τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.
Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε εκτενώς από το κ.  Ραγκούση για ζητήματα αρμοδιοτήτων, πόρων, και προσωπικού, όπως αυτά καθιερώνονται με τον Καλλικράτη.
Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την αντίθεσή του με το μοντέλο υλοποίησης του Καλλικράτη, το οποίο σε συνδυασμό με το Μνημόνιο, θεμελιώνει μια τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους, με συγκεχυμένες αρμοδιότητες, και έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Η ανάγκη μιας διοικητικής μεταρρύθμισης, ουσιαστικής και αποτελεσματικής ήταν το όραμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση, εκ του προχείρου και βιαστικά νομοθέτησε, βάζοντας σε περιπέτειες τη τοπική κοινωνία.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ν. Ραγκούσης,  μετά τη συνάντησή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον κ. Κικίλια και τον κ. Ζώη. Είχα την ευκαιρία να απαντήσω στα ζητήματα που μου τέθηκαν, υπογραμμίζοντας ότι τόσο ζητήματα αρμοδιοτήτων, προσωπικού αλλά και πόρων αντιμετωπίζονται με πληρότητα και υλοποιούνται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με τον Καλλικράτη επιτυγχάνεται ουσιαστικός εξορθολογισμός, σημαντικές εξοικονομήσεις και βελτιστοποίηση της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Ο Καλλικράτης θεμελιώνει την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και συνιστά μια μεγάλη αλλαγή για την ανάπτυξη της χώρας και την εξυπηρέτηση του πολίτη, που ειδικά στη μητροπολιτική Περιφέρεια της Αττικής ανοίγει πρωτόγνωρες δυνατότητες. Πάνω από όλα όμως δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας διακυβέρνησης διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας που είναι ο μόνος δρόμος για την ανάκτηση και διεύρυνση της αξιοπιστίας της αυτοδιοίκησης. Αυτό άλλωστε είναι το αυτοδιοικητικό διακύβευμα των εκλογών.