Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις

sigxoneusi

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις γονέων και δημοτικών αρχών για τις συγχωνέυσεις των σχολείων. Από Γαλάτσι, Νέα Ερυθραία μέχρι Καισαριανή και Αργυρούπολη αλλά και σε όλη την Περιφέρεια παρατηρούνται καθημερινές κινητοποιήσεις, επιστολές, συνελέυεις κλπ.
Εντωμεταξύ η συνάντηση δημάρχων με την κα Διαματοπούλου όπως φαίνεται ούτε έπεισε, ούτε διαφώτισε την υπόθεση. 
Η κα Υπουργός ανέφερε ότι το ιδανικό μέγεθος για τα μεγάλα αστικά κέντρα, για το Δημοτικό, είναι το 12θέσιο σχολείο, ώστε να μπορούμε να έχουμε το σύνολο των δράσεων που απαιτούνται με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση για τους εκπαιδευτικούς. Για την περιφέρεια το ιδανικό σχολείο είναι το 6θέσιο.
Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια το ιδανικό μέγεθος για τις μεγάλες πόλεις είναι τα 12 με 15 τμήματα. Και τόνισε ότι “ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα δεν αλλάζει πουθενά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στοιβαχθούν μαθητές σε τμήματα. Δεν υπάρχει λόγος σε μια μεγάλη πόλη όπως είναι η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη να υπάρχουν δύο σχολεία σε ένα κτήριο με  μέσον όρο μαθητών 12 και 13. Γιατί αυτό λειτουργεί σε βάρος και του σχολείου και πολλές φορές και των μαθητών”.
Επιδιώκονται νέες δυνατότητες όπως αυτές που  εφαρμόστηκαν φέτος στα 800 ολοήμερα σχολεία όπου μπήκαν τα Αγγλικά και η Πληροφορική ως παιχνίδι από την Α’ Δημοτικού, ώστε να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά με το νέο πρόγραμμα στη Γ’ Γυμνασίου να παίρνουν το κρατικό πιστοποιητικό από το δημόσιο σχολείο.
Επιδιώκεται κάθε τάξη να έχει το δάσκαλό της και η επέκταση  το ολοήμερου σχολείο, με πιο σωστή εκπαιδευτική αξιοποίηση των δασκάλων και καθηγητών. Έτσι ώστε και τα Γυμνάσια έχουν  πλήρες προσωπικό (Πληροφορική, ξένες  γλώσσες, εικαστικά κ.α.) και να μην τρέχουν από σχολείο σε σχολείο.
Επιδιώκεται ο διαχωρισμός των παιδιών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επιδιώκεται πλήρης, αξιοποίηση όλων των υποδομών σε εργαστήρια και αίθουσες πληροφορικής.
Στόχος στο λεκανοπέδιο να αντιμετωπιστεί η διπλοβάρδια.
Ομως οι περισσόεροι δήμαρχοι διαπίστωσαν ότι δεν εμπίποτυν σε τέτοια ακραία φαινόμενα και κατ’ επέκταση δεν μπορούν να πείσουν και τις τοπικές σχολικές κοινότητες για την αναγκαιότητα. Ο ΟΣΚ λένε τόσα χρόνια έχτιζε 9θέσια σχολεία.