Κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων

paidikosstathmos

 

Κλειστοί για τουλάχιστον 3 ημέρες θα μείνουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας. Η ΠΟΕ ΟΤΑ κήρυξε 48ωρη απεργία των εργαζομένων στους σταθμούς για σήμερα και αύριο Τρίτη, ενώ την Τετάρτη είναι η προγραμματισμένη γενική απεργία. Αυτές είναι οι πρώτες κινητοποιήσεις για την καθιέρωση του εβδομαδιαίου 40ωρου στον δημόσιο τομέα, που προβλέπει το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση H ΠΟΕ – ΟΤΑ αντιδρά στις μειώσεις των αποδοχών των υπαλλήλων της καθώς και στην αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ  πραγματοποιήσε σήμερα 9/5 στις 11:00πμ κοινή συνέντευξη τύπου με τον ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν. με θέμα: «Απόσυρση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης του Υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των ωρών εργασίας από τριάντα (30,00) σε σαράντα (40,00) στο παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών. Δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.» Στη συνέντευξη παρεβρέθηκς και το προεδρείο του επιστημονικού συλλόγου των Παιδαγωγών Προσχολικής Αγωγής, «Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών Τ.Ε.Ι.» (ΠΑ.ΣΥ.Β.-Ν.), όπου τεκμηριώσε επιστημονικά την προωθούμενη υποβάθμιση της ποιότητας παροχών στην Προσχολική Αγωγή από την αύξηση του ωραρίου εργασίας τους.

Σε επιστολή προς την βουλή Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει “Οι διακοπές αλλά και το ωράριο λειτουργίας των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών έχουν καθοριστεί με βάση τις ανάγκες των παιδιών και με παιδαγωγικό προσανατολισμό. Παιδιά, που στη σημερινή εποχή απαιτούν από όλους τους ενήλικες, πόσο μάλλον από τους παιδαγωγούς τους, δημιουργικές ώρες προσφοράς και όχι φύλαξης και απασχόληση ρουτίνας. Η 10μηνη και πλέον λειτουργία των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών (όπως άλλωστε και η σχεδόν 9μηνη λειτουργία των σχολείων), δεν αποτελεί προσφορά της κοινωνίας και των κυβερνήσεων προς τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά απορρέει από τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, όπου μπαίνουν τα θεμέλια για τη μετέπειτα ζωή των παιδιών μας, καθορίζεται το μέλλον τους και κατ’ επέκταση το μέλλον της κοινωνίας. Οι πειραματισμοί με τα παιδιά μας είναι ανεπίτρεπτοι και καταδικαστέοι. Για αυτό κύριε Πρόεδρε ζητούμε την απόσυρση της διάταξης που αναφέρεται στην αύξηση των ωρών εργασίας (άρθρο 41) και ιδιαίτερα στο παιδαγωγικό-εκπαιδευτικό προσωπικό των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.