Μάχη και για τον σταυρό σήμερα στην Αττική

ekloges_tedkna15

Μάχη στη μία έδρα αλλά και σε επίπεδο προσωπικοτήτων αναμένεται σηέμρα στις εκλογές της ΠΕΔ Αττικής που ξεικινάνε στο ξενοδοχείο Divani Caravel στις 10 και μισή το πρωί στην αίθουσα Olympia.
Το ΠΑΣΟΚ προσδοκά να εξασφαλίσει τις 12 έδρες. Η Νέα Δημοκρατία περιμένει τις 9 έδρες και κυνηγάει την δέκατη. Η Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται να εξασφαλίζει άνετα τις δύο έδρες, και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ από μία.
Ετσι η μεγάλη μάχη δίνεται αύριο σε επίπεδο προσωπικοτήτων. Το κύριο ενδιαφέρον αναμένεται στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ και στη λίστα των δημοτικών συμβούλων καθώς εκεί διεκδικούν τις τρεις ή τέσσερις έδρες πολύ μεγάλα και γνωστά ονόματα της αυτοδιοίκησης.
Mεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί με την ισχυρή παρουσία του Δήμου της Αθήνας στις εκλογές της ΠΕΔ Αττικής καθώς διαθέτει 47 από τους 300 εκλέκτορες για το Δ.Σ και για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ. 29 εκλέκτορες από την πλειοψηφία και 18 από τη μειοψηφία.
Μεγάλη γκρίνια δημιούργησε το θέμα και μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση στο ΠΑΣΟΚ καθώς όπως φαίνεται η Αθήνα θα έχει τρεις ή τέσσερις υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για το Δ.Σ. όσοι δηλαδή και αυτοί που θα εκλεγούν.
Υποψηφιότητα δήλωσαν οι Αριανάς, Γιαννακοπούλου (Αθήνα), Γιαννακόπουλος από το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΝΑ, Θεοδωρακόπουλος τ. Δήμαρχος Πεύκης, Κασσαβός, Κοντοσταθάκου (Αθήνα), Μανιατογιάννης, Μαργαρίτη (από την Καλλιθέα), Μακριδης, Τσατσαμάς, Ψαράκη (Αθήνα), Λαμπρακάκης (Αθήνα), Πούλιος (Αθήνα).
Ετσι με 28 σταυρούς στην τσέπη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας πιθανολογείται ότι θα καταλάβουν όλες τις έδρες.