Πληθαίνουν οι δήμοι στη συλλογή φαρμάκων

silogi_farmakon

Για 10η συνεχή φορά, η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» εστέφθη με μεγάλη επιτυχία στη Νέα Ερυθραία με την υποστήριξη  του Δήμου Κηφισιάς.
Μεγάλη και συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου που συνεχίζει, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Αττικής για την συγκέντρωση φαρμάκων που προορίζονται για ανασφάλιστους πολίτες. Μετά τη Νέα Ερυθραία, την Πάτρα, τη Σύρο και τη Λαμία, η αλυσίδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης απλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες τους, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν οι συνάνθρωποί τους.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μέσα από τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αποτελεί την πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αττική που ως τώρα έχει περιθάλψει 4.400 ανασφάλιστους ασθενείς. 
Τα φάρμακα που συλλέχθηκαν στη Νέα Ερυθραία με τη στήριξη του Δημάρχου Κηφιασιάς κου Χιωτάκη, προορίζονται για τους  ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μετά τη συλλογή, οι σάκοι μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.
Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κος Ν. Χιωτάκης, η εκπρόσωπος της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κα Κ. Αυλωνίτη, η Πρόεδρος της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ κα Μ.Γιαννίρη ο εθελοντής Φαρμακοποιός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κος Λ. Παυλογιαννόπουλος η εθελόντρια Παιδίατρος κα Ε. Μελιάδου, και η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Α. Μπουσδούκου.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ συγκέντρωσε τους καλοκαιρινούς μήνες 106.000 χιλιάδες φάρμακα και μεγάλες ποσότητες παραφαρμακευτικού υλικού σε 23 Δήμους: Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ίλιου, Π. Φαλήρου, Χαλανδρίου, Βριλλησίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Παλλήνης-Γέρακα, Ν.Ηρακλείου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Βύρωνα, Κηφισιάς, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού και Ραφήνας-Πικερμίου.
Περισσότεροι από 4.000 ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ήδη εξεταστεί στους οκτώ μήνες λειτουργίας τους, και πολλοί από αυτούς έχουν λάβει τα απαραίτητα για τη θεραπευτική τους αγωγή φάρμακα. Με 234 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.
Επίσης, το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2012 το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιεί Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού με το μήνυμα «Αγκαλιάζουμε τα Παιδιά που μας έχουν ανάγκη» για παιδιά οικογενειών ανασφάλιστων, γονέων χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση. Σε 7 σημεία της Αθήνας – στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα 6 παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ν. Ηρακλείου, Περιστερίου και στη Μητρόπολη Περιστερίου θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους ανωτέρω εμβολιαστικούς σταθμούς.