Κόβουν προσωπικό από τους παιδικούς σταθμούς

Καμπανάκι χτύπησε στην ΚΕΔΕ η πληροφορία που έφτασε στο Δ.Σ. ότι το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε περικοπές που αφορούν την ανανέωση των συμβάσεων προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς.
Σύμφωνα με την πληροφορία το Υπουργείο Οικονομικών μείωσε δραματικά τον αριθμό των 3.600 συμβασιούχων των οποίων η σύμβασή τους λήγει στις 30 Αυγούστου και οι οποίοι ουσιαστικά στελεχώνουν τους Παιδικούς Σταθμούς.
Αν η πληροφορία ισχύει όπως διατυπώθηκε στο Δ.Σ. από τον εισηγητή του θέματος κ. Σίμο Δανιήλίδη, δήμαρχο Συκεών, τότε δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για το πρόγραμμα Εναρμόνιση και το πλήθος των επιδοτούμενων θέσεων, αφού δεν θα υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί.
Σύμφωνα πάντα με τον εισηγητή, οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς δεν υπερβαίνουν τους 1.000. Η ανανέωση των συμβάσεων αφορά 3.600 συμβασιούχους οι οποίοι όπως δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης είναι 100% επιδοτούμενοι από ευρωπαϊκά κονδύλια και ως εκ τούτου ούτε δαπάνη επιφέρουν, ούτε στον περιορισμό των προσλήψεων εμπίπτουν.
Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι η προδιαγραφές λειτουργίας για κάθε 25 παιδιά, ένας παιδαγωγός. Σε περίπτωση που μειωθεί το εγκεκριμένο προσωπικό, τότε θα μειωθεί δραματικά και ο αριθμός των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς είτε είναι επιδοτούμενα είτε όχι.

Για το θέμα σήμερα συναντιέται αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με το Υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους