Μέχρι 31 Οκτωβρίου η απογραφή για το ΤΥΔΚΥ

Λήγει οριστικά στις 31 Οκτωβρίου 2013 η προθεσμία απογραφής και θεώρησης των βιβλιαρίων για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ – ΤΥΔΚΥ που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής και υποχρεούνται να προσέλθουν στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΑΔ.

Η προθεσμία είχε δοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση του ΟΠΑΔ στο ΙΚΑ και η μετάβαση στο νέο σύστημα εξυπηρέτησης από το διευρυμένο δίκτυο των καταστημάτων του ΙΚΑ σε όλη την Αττική (τουλάχιστον 25 σε πρώτη φάση).

Θυμίζουμε ότι ο  Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) συστάθηκε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν. 2768/1999) εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το Υπουργείο Οικονομικών. Από το 2008, με το Ν. 3655/2008, εντάχθηκε στον ΟΠΑΔ το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ). Με το Ν. 3918/2011 ο ΟΠΑΔ μετατράπηκε σε ασφαλιστικό ταμείο και εποπτεύεται πλέον από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τον ίδιο νόμο (3918/2011, άρθρο 17, παρ. 2) μεταφέρθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) η αρμοδιότητα της παροχής υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και του ΤΥΔΚΥ, όπως άλλωστε και άλλων ασφαλιστικών οργανισμών. Στα πλαίσια αυτά, όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες του τέως ΟΠΑΔ εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ενώ το ρόλο των περιφερειακών υπηρεσιών του νέου ΟΠΑΔ καλύπτουν πλέον οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΤΥΔΚΥ.