21-24 Νοεμβρίου η 9η Έκθεση POLIS

Σημείο αναφοράς για την τοπική αυτοδιοίκηση όλης της χώρας θα αποτελέσει η 9η Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιου-Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων POLIS, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, ΔΕΘ-HELEXPO στις 21-24 Νοεμβρίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η POLIS, η οποία διοργανώνεται παράλληλα με την 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “PHILOXENIA”, είναι η μοναδική έκθεση των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του δημόσιου δομέα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Κατά τη διάρκεια της θα παρουσιαστούν όλες οι σύγχρονες εξελίξεις στην παροχή υπηρεσιών και την παραγωγή προϊόντων, που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση του πολίτη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.
Σημαντική θα είναι η συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, καθώς στόχος είναι η POLIS να αποτελέσει και φέτος το “ραντεβού” όλων των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Διαχείριση απορριμμάτων, Καθαριότητα, Επεξεργασία νερού, Ανακύκλωση, Προστασία Περιβάλλοντος, Οδική ασφάλεια, Σήμανση, Στάθμευση, Φωτισμός-Διακόσμηση Πόλης, Μέσα ατομικής Προστασίας εργαζομένων, Πληροφορική, Παροχή υπηρεσιών, Σύμβουλοι επιχειρήσεων κα, είναι σε αδρές γραμμές το πλούσιο «μενού» της POLIS.
Στο πλαίσιο της 9ης POLIS και συγκεκριμένα στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2013, θα διοργανωθεί συνέδριο με θέμα: «Δημιουργικές Πόλεις. Συνδυάζοντας την καινοτομία με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» .
Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης, καθώς και η παρουσίαση λύσεων, όχι μόνο έξυπνων, αλλά και πράσινων.
Απώτερος σκοπός του συνεδρίου είναι να συντελέσει στη δημιουργία μιας νέας οικονομίας στις πόλεις, που βασίζεται στη νεανική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία, με επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.