Δράσεις και εκδηλώσεις για το ΠΕΠ Αττικής

periferieia

Σειρά δράσεων για την προβολή του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007 – 2013, που με συνολικά 306 έργα υποδομών πρόσθεσε αξία και ποιότητα ζωής σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά της Αττικής, οργανώνει η Περιφέρεια Αττικής από τις 18 Νοεμβρίου έως και τα τέλη Δεκεμβρίου.

Με στόχο την προβολή των έργων του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, που υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας, οι οποίες επικεντρώνουν στους πέντε βασικούς άξονες του προγράμματος, δηλαδή στην προβολή των υποδομών που υλοποιήθηκαν στους τομείς των μεταφορών, της προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας και της πρόνοιας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της ανάδειξης της Αττικής ως τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας.

Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται στις 18 Νοεμβρίου στο Περιστέρι, όπου από το 29ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκινά το πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών για την ανακύκλωση, με θεατρικό παιχνίδι μέσα στο Σχολείο και διανομή ειδικού πληροφοριακού υλικού. Την ίδια εμπειρία θα ζήσουν μαθητές και άλλων σχολείων σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων οι μαθητές του 6ου και 11ου Δημοτικού Βύρωνα, του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας, του 10ου  Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, του 3ου Παιδικού Σταθμού Βύρωνα, του 19ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας και του 4ου  Δημοτικού Ιλίου.

Στο πλαίσιο της προώθησης των έργων υποδομών στους τομείς υγείας – πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ (Αγία Βαρβάρα – Ωρωπός) για την παροχή ιατρικών εξετάσεων και συμβουλών, καθώς και εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης τη μεγάλη γιορτή «Μια βόλτα με ποδήλατο» στις 29 Νοεμβρίου στο Γκάζι, με αφορμή την ολοκλήρωση του Νότιου Τμήματος του Ποδηλατοδρόμου της Αθήνας, όπου άτομα κάθε ηλικίας θα μπορούν να κάνουν την βόλτα τους με ποδήλατο εγκαινιάζοντας το σημαντικό αυτό έργο που έλειπε από την Πρωτεύουσα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με θεατρικά παιχνίδια για παιδιά, παιδική θεατρική παράσταση με θέμα το ποδήλατο και μία μεγάλη συναυλία στο ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ  Ο.ΣΥ.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων προβολής του ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007 – 2013 θα ολοκληρωθεί στις 19 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με μια ειδική εκδήλωση παρουσίασης στο κοινό του ανακαινισμένου Θεάτρου. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά,  θεατρικά παιχνίδια για παιδιά στον αύλειο χώρο και πολύ μουσική σε κλίμα γιορταστικό και Χριστουγεννιάτικο.