Πρώτη η Καλλιθέα στο πρόγραμμα Beat the Street

 

Ο Δήμος Καλλιθέας συμμετέχει στο πρόγραμμα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου “Beat the Street” το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο και έχει ως στόχο την ενθάρρυνση των κατοίκων της πόλης μας να αφήσουν τα μηχανοκίνητα οχήματα και να επιλέξουν ως μέσο μετακίνησης για τη δουλειά, το σχολείο ή τη βόλτα το περπάτημα και την ποδηλασία.
Κίνητρο για την ένταξη των κατοίκων στο πρόγραμμα είναι η συλλογή πόντων που οδηγούν σε έπαθλο και οι οποίοι συλλέγονται με ειδική κάρτα την οποία προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι από  επιλεγμένα σημεία του δήμου ή από τα συμμετέχοντα σχολεία (για τους μαθητές και τους γονείς).
Οι πόντοι συλλέγονται από ειδικούς υποδοχείς καρτών που έχουν τοποθετηθεί σε φανοστάτες σε επιλεγμένα σημεία του δήμου μας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του προγράμματος που ανακοινώθηκαν από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο:
•         Συνολικά διανεμήθηκαν 13860 κάρτες σε σχολεία και 4000 κάρτες σε διάφορες άλλες δομές του Δήμου.
•         Χτυπώντας τις κάρτες τους οι εθελοντές συνέλεξαν 3302040 πόντους, δηλαδή διένυσαν 165102 χιλιόμετρα.
•         Τα σχολεία της Καλλιθέας ήταν πρώτα στην κατάταξη μεταξύ των σχολείων όλων των Δήμων (Καλλιθέα, Μαρούσι, Ν. Ηράκλειο) και κέρδισαν συνολικά 2400€ σε δωροεπιταγές για αθλητικό εξοπλισμό.
•         Επίσης, τα 19 από τα 24 ατομικά δώρα που κληρώθηκαν ή δόθηκαν στους εθελοντές που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους/διένυσαν τα περισσότερα χιλιόμετρα, τα κέρδισαν μαθητές ή δημότες της Καλλιθέας.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη οι Δήμοι Αμαρουσίου και Ηρακλείου Αττικής.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: https://athens.beatthestreet.me.