Την πίτα της έκοψε η ΠΕΔ Αττικής

Την πίτα της έκοψε η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής και ο πρόεδρος της κ. Γιώργος Ιωακειμίδης Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη παρουσία της περιφερειάρχη Αττικής κας Ρένας Δούρου και πολλών δημάρχων της Αττικής.
Στην μικρή του ομιλία ο κ. Ιωακειμίδης απέδωσε μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς όπως είπε η ΠΕΔΑ είναι η μεγαλύτερη και πιο αδικημένη οικογένεια της Αυτοδιοίκησης αφού εκπροσωπεί το 35% του Ελληνικού λαού αλλά κατέχει μόνο το 25% των εδρών της ΚΕΔΕ.
Αλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες του myota.gr, ο κ. Ιωσακειμίδης έχει ήδη κάνει πρόταση στο επιτελείο του Υπουργείου Εσωτερικών να επεκταθεί η απλή αναλογική και στην εκλογή συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης αλλά και ειδικότερα στην ΚΕΔΕ να αυξηθούν και οι θέσεις συνέδρων σε 700 από 500 είναι σήμερα έτσι ώστε να υπάρξει ανόθευτη αναλογική εκπροσώπηση και για την Αττική.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο ετοιμάζει σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Η εκδήλωση έγινε σε ένα πολύ καλό κλίμα και μια ατμόσφαιρα ευφορίας καθώς οι δήμαρχοι οι περισσότεροι των οποίων θα είναι και υποψήφιοι και στις επόμενες δημοτικές εκλογές βρήκαν μια ευκαιρία χαλάρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μόραλης.